Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Hürriyet: “ Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας καθώς και τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Haber Türk: “ Ο ΟΗΕ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας, ο Γκουτέρες ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τις προσπάθειές του να συμβάλει στην ειρήνη και τις διπλωματικές του προσπάθειες.

Sabah: “Τσαβούσογλου: Η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας είναι ξεκάθαρη”

Σε δηλώσεις μετά το Φόρουμ Διπλωματίας της Αντάλια (ADF) χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε αξιολογήσεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και είπε:

«Το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές θέλουν συγκεκριμένα να παρευρεθούμε σε αυτή τη συνάντηση δείχνει την εμπιστοσύνη στη χώρα μας».

Yeni Şafak: “ Αλτούν: Η χώρα μας θα είναι το μέρος όπου χτυπά η καρδιά του κόσμου”

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι η Τουρκία θα είναι το μέρος όπου η καρδιά του κόσμου χτυπά διπλωματικά και στρατηγικά το επόμενο διάστημα. Στη χθεσινή του ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλτούν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αποδείξει τη στρατηγική της επίδραση και τη γεωπολιτική και γεωοικονομική της σημασία στον κόσμο με τη διπλωματική κίνηση την τελευταία εβδομάδα.

Star: “Φράνσις: Θέλουμε να μάθουμε από την Τουρκία”

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σιέρα Λεόνε, Ντέιβιντ Φράνσις στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αντάλια (ADF) χθες εκφράζοντας ότι εντυπωσιάστηκε πολύ από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στις υποδομές στην Τουρκία, είπε:

“Θέλουμε να μάθουμε από την Τουρκία”.