Πόλεμος στην Ουκρανία: Προς νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών Κιέβου-Μόσχας με μεσολαβητές Ισραήλ και Τουρκία

Η Ουκρανία συνεργάζεται με το Ισραήλ και την Τουρκία ως πιθανούς μεσολαβητές στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαήλο Ποντολιάκ.

«Ο τόπος και το πλαίσιο για τις συζητήσεις “κλειδώνει” για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όταν ολοκληρωθούν, θα υπάρξει συνάντηση.

«Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσουμε εκεί», ανέφερε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας.

Νέα τηλεφωνική συνομιλία Ζελένσκι – Μπένετ

Ο Ουκρανόςπρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνομίλησαν το βράδυ του Σαββάτου για τους τρόπους τερματισμού των συγκρούσεων στην Ουκρανία και τις προσπάθειες του Ισραήλ για την επίλυση της σύγκρουσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ανέφερε το γραφείο του Μπένετ.

Παρέμβαση του Ισραήλ για τον «απαχθέντα» δήμαρχο ζήτησε ο Ζελένσκι
Μετά το τηλεφώνημα, ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον Μπένετ για «τη ρωσική επιθετικότητα και τις προοπτικές ειρηνευτικών συνομιλιών» και ζήτησε βοήθεια για την απελευθέρωση του «αιχμάλωτου δημάρχου της Μελιτόπολης και τοπικών δημόσιων προσώπων».

Νωρίτερα, Ισραηλινοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι διέψευσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Μπένετ πίεσε τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου.