Θλιβερή η εικόνα της Ελλάδας στις καταδίκες, για παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θα τις… χιλιάσει, όπως πάει η Ελλάδα τις καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), καθώς μέχρι τώρα ανέρχονται σε 948!

Ο Έλληνας Μέλος του ΕΔΑΔ Ιωάννης Κτιστάκης, στη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, απέδωσε τη χαμηλή θέση, που βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα αυτό της συμμόρφωσης στις καταδικαστικές αποφάσεις, στην αδυναμία της να εξαλείψει τις εστίες, που πολλαπλασιάζουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο Έλληνας Δικαστής απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών, επεσήμανε ότι, η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης κι όχι με τις Βαλκανικές ή την Τουρκία.

Όπως είπε μάλιστα, σύγκριση μπορεί να γίνει μόνον με το Βέλγιο, μια χώρα, που έχει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα και όχι μόνον πληθυσμιακά.

Αλλά, όπως εξήγησε “το Βέλγιο έχει μόνο 285 καταδίκες έναντι 948 της Ελλάδας και μόνο 234 σήμερα που μιλάμε εκκρεμείς προσφυγές, έναντι 2.214 της Ελλάδας. Στους αριθμούς το Βέλγιο την τελευταία δεκαετία 2011-2021, πλήρωσε 1.745 909 ευρώ για αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ η Ελλάδα πλήρωσε έξι φορές περισσότερα, 28.256.237 ευρώ”.

 

ΠΗΓΗ

Πηγή fantomas.gr