Εισβολή στην Ουκρανία: Βρετανός βετεράνος πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών

Στην αντίσταση των Ουκρανών συμμετέχει ο Βρετανός βετεράνος, Ζακ Ουέστ, ο οποίος ζεί τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ουκρανία.

Έχοντας υπηρετήσει περισσότερα από 25 έτη στο βρετανικό Πυροβολικό, ηγείται της ομάδας εθελοντών από όλη την Ευρώπη που προστατεύουν τη Ζαπορίζια. Η συγκεκριμένη πόλη είναι κομβικής σημασίας, αφού διαθέτει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας.

Όπως είπε ο 50χρονος Ουέστ στη Mail Online, η αντίσταση των Ουκρανών είναι θεαματική, ενώ οι βραδινές επιχειρήσεις και ενέδρες τους εναντίον των Ρώσων έχουν στοιχίσει περίπου το 20% των δυνάμεων τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ισχυρίζεται, ότι έχουν καταστρέψει περισσότερα από 50 οχήματα, ακόμη και τανκ, ενώ κρατούν φυλακισμένους περίπου 80 Ρώσους. «Έχουμε εξολοθρεύσει περίπου 50 οχήματα και κρατάμε 80 φυλακισμένους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι 18 ετών από την Σιβηρία. Δεν γνωρίζουν καν για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ» σημειώνει ο βετεράνος.

Κάθε βράδυ είναι νύχτα αγωνίας, αλλά και δράσης. «Η Παρασκευή ήταν μια έντονη νύχτα, χωρίς ύπνο και χωρίς ειρήνη», αποκαλύπτει, περιγράφοντας την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου και της πόλης που δεν ησυχάζει και πολεμά. Όμως όπως λέει, σημειώνεται μια μικρή επιτυχία από την πλευρά των Ουκρανών.

Ο Ουέστ, ζει μαζί με τη σύντροφο του στην Ουκρανία. Έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο. Δεν θέλησε να φύγει από την χώρα όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, γιατί όπως λέει νιώθει αυτόν τον τόπο πλέον πατρίδα του.