Ουκρανία: Νεκρός ο αρχιστράτηγος Αντρέι Κολέσνικοφ, διοικητής της 29ης Ρωσικής Στρατιάς

Την τρίτη της απώλεια σε υψηλόβαθμο διοικητικό προσωπικό μετράει η Ρωσία καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο του Κιέβου οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Ρώσο αρχιστράτηγο Αντρέι Κολέσνικοφ ο οποίος ήταν διοικητής της 29ης στρατιάς της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής.

Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός λέγεται ότι συμμετέχουν 20 στρατηγοί ενώ ο θάνατος του Κολέσνικοφ έρχεται τέσσερις ημέρες μετά την εξουδετέρωση του 45χρονου υποστράτηγου Βιτάλι Γκερασίμοφ ο οποίος ήταν πρώτος υποδιοικητής του 41ου στρατού της Ρωσίας. Ο 45χρονος υποστράτηγος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στο Χάρκοβο

Σημειώνεται πως ο Γκερασίμοφ συμμετείχε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και στην προσάρτηση της Κριμαίας, κερδίζοντας μετάλλια. Σύμφωνα με αναφορές, ο Γκερασίμοφ ήταν γιος του Βαλερί Γκερασίμοφ, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας έχασε τη ζωή του, στις μάχες που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Ουκρανοί στρατιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz και η απώλεια του Σουχοβέτσκι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο καθώς και γιατί η εισβολή στο Κίεβο επιβραδύνθηκε.