Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: “ Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν Μπάιντεν”

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) Τζο Μπάιντεν είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

 

Hürriyet: “Συνάντηση Ερντογάν-Αλίγιεφ σχετικά με την Ουκρανία”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στο Προεδρικό Μέγαρο Τσανκάγια στην πρωτεύουσα Άνκαρα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας κατάστασης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τις σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

 

Vatan: “Τσαβούσογλου: Μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία είναι στο τραπέζι”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την ειρηνευτική σύνοδο Ρωσίας-Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντάλια με τη μεσολάβηση της Τουρκίας, είπε:

«Η υπογραφή μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας βρίσκεται επίσης στο τραπέζι. Σε μια τέτοια περίπτωση, γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία θέλει ορισμένες χώρες να είναι εδώ ως εγγυήτριες. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Τουρκία”.

 

Sabah: “Οι επενδύσεις της Τουρκίας στον διαστημικό τομέα θα επιταχύνουν επίσης την αμυντική βιομηχανία”

Ο πρόεδρος της Διαστημικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η επένδυση που θα γίνει στον διαστημικό τομέα θα επιταχύνει επίσης την αμυντική βιομηχανία.

 

Haber Türk: “Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία”

Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα στοιχεία για το εργατικό δυναμικό για τον Ιανουάριο. Το ποσοστό ανεργίας την σχετική περίοδο ήταν 11,4%.