Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, ο περιφερειάρχης στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη Σούμι (βορειοανατολικά), έκανε λόγο για ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Βομβαρδίστηκαν επίσης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς, ανέφερε μέσω Facebook πως του αναφέρθηκαν εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών στον βορρά. «Είτε δοκιμάζουν πόσο ισχυρά είναι τα φυλάκιά μας ή ετοιμάζονται για έφοδο», εκτίμησε ο αιρετός, αναφερόμενος στις ρωσικές δυνάμεις.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του επιβραδύνουν και ανακόπτουν τη ρωσική επίθεση. Όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και φέρνουν εφεδρείες.

Ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προωθούνται για να περικυκλώσουν το Κίεβο και ενισχύουν τις θέσεις τους στη Μικολάιφ, ενώ επιθέσεις αναφέρονται στη Χαρκίβ, στην Ιζιούμ, τη Σούμι και την Οχτίρκα, πάντα κατά το επιτελείο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ρωσική θηριωδία εναντίον αμάχων
Με θηριωδίες συνεχίζουν τον πόλεμο οι Ρώσοι στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι κατήγγειλε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου παίδων από τους Ρώσους, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν λεηλασίες, βιασμούς και δολοφονίες αμάχων.

Ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα σφίγγει ασφυκτικά, ενώ αναμένεται η έφοδος στο Κίεβο.

Την Τετάρτη και ενώ ήταν σε ισχύ η εκεχειρία, η Ουκρανία κατήγγειλε τη ρωσική πλευρά για θηριωδίες, με επιθέσεις στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης αλλά και σε νοσοκομείο παίδων της περιοχής, σε βομβαρδισμούς που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό 17 ανθρώπων.

Έως τώρα 16 πόλεις και χωριά στα περίχωρα του Κιέβου βρίσκονται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεκριμένα απέκλεισαν την πρόσβαση στους οικισμούς Bucha, Vorzel, Irpin, Mykhailivska Rubezhivka, Gostomel, Borodyanka, Shibene, Nove Zalissia, Krasnyi Rih, Makariv, Mykolaivka, Kolonshchyna, Kopyliv, Severinivka, Berezivka-Rubezhivka, Tarasove, Mila, Gurivshchyna.

Στο έδαφος αυτών των οικισμών έχουν δημιουργηθεί ρωσικά σημεία ελέγχου, ενώ διεξάγονται εχθροπραξίες και βομβαρδίζονται κτίρια κατοικιών και υποδομές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι Ρώσοι στρατιώτες λεηλατούν καταστήματα και σκοτώνουν πολίτες.