Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Haber Türk: “Ιστορική ευκαιρία στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ”

Ο Πρόεδρος της Δημορκατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ χρησιμοποίησε τη φράση:

«Αυτή η συνάντηση είναι σημείο καμπής για τις διμερείς σχέσεις».

Τονίζοντας ότι τα γεγονότα στην περιοχή αποκαλύπτουν τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας, ο Ερντογάν είπε:

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για την επανέναρξη της ενεργειακής συνεργασίας».

Yeni Şafak: “Ερντογάν: Υπογραμμίσαμε τη σημασία που αποδίδουμε στη θρησκευτική ταυτότητα του Τεμένους Αλ Άκσα”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Χέρτζογκ τόνισαν την ευαισθησία της Τουρκίας απέναντι στην Παλαιστίνη και είπε:

“Εκφράσαμε τη σημασία που αποδίδουμε στη μείωση της έντασης στην περιοχή και στο όραμα για μια λύση δύο κρατών. Υπογραμμίσαμε τη σημασία που αποδίδουμε στη θρησκευτική ταυτότητα και την ιερότητα του Τεμένους Αλ Άκσα”.

Hürriyet: “Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στην τηλεφωνική συνομιλία συζητήθηκαν η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Star: “Πρόταση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Νιγηρία στην Τουρκία”

Ο υπουργός Επικρατείας της Νιγηρίας για τους Πετρελαίους Πόρους, Τιμίπρε Σίλβα κάλεσε την Τουρκία να επενδύσει στα μεγάλα χερσαία περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας του. Ο υπουργός Σίλβα δήλωσε ότι η Νιγηρία είναι ανοιχτή σε περισσότερες τουρκικές επενδύσεις στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Sabah: “Λαμβάνονται οικονομικά μέτρα λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας”

Το Οικονομικό Συμβούλιο Συντονισμού που συνεδρίασε στο Προεδρικό Συγκρότημα αξιολόγησε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση των επιπτώσεων του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην οικονομία. Με εθνικές κινήσεις ενάντια στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, θα επιδιωχθεί η διαφοροποίηση των πόρων και της αγοράς. Για τη βιωσιμότητα της ασφάλειας εφοδιασμού τροφίμων και πρώτων υλών, ειδικά για σιτηρά και ελαιούχους σπόρους, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα υπέρ των πολιτών σε όλα τα εμπορικά στάδια, από την παραγωγή έως τις εγχώριες πωλήσεις και το εξωτερικό εμπόριο.