Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγκόσμιος συναγερμός για ρωσική επίθεση με χημικά όπλα

Οι δυτικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο Πούτιν θα στραφεί στα χημικά όπλα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, όπου δυτικοί αξιωματούχοι διαρρέουν πως φοβούνται χρήση χημικών από τους Ρώσους στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να διατάξει επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα.

Σύμφωνα, δε, με το Sky News, ο λόγος που ο Πούτιν θα στραφεί στα χημικά είναι η προσπάθειά του να ξεπεράσει ο ρωσικός στρατός τα «υλικοτεχνικά ζητήματα» που προφανώς έχουν προκύψει στη φάλαγγα που βρίσκεται έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, οι αξιωματούχοι φέρνουν σαν παράδειγμα και την περίπτωση της Συρίας, όπου είχε πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους επίθεση.

«Άρα είναι μια σοβαρή ανησυχία για εμάς» καταλήγουν.

Μήνυμα από τον σύμβουλο του Ζελένσκι από το κέντρο του Κιέβου: «Η χώρα δουλεύει»
Νέο μήνυμα από το κέντρο του Κιέβου έστειλε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Ο Ποντόλιακ γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter σε ουκρανικά και αγγλικά:

«Η χώρα δουλεύει. Το κέντρο επιχειρήσεων είναι στη θέση του, όπως θα έπρεπε να είναι, στο κέντρο του Κιέβου. Όλα είναι κάτω από έλεγχο. Επειδή… Επειδή είμαστε η Ουκρανία».

Με θηριωδίες συνεχίζουν τον πόλεμο οι Ρώσοι στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κατήγγειλε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου παίδων από τους Ρώσους, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν λεηλασίες, βιασμούς και δολοφονίες αμάχων.

Ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα σφίγγει ασφυκτικά, ενώ αναμένεται η έφοδος στην πόλη του Κιέβου.

Αυτή τη στιγμή 16 πόλεις και χωριά στα περίχωρα του Κιέβου βρίσκονται στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεκριμένα απέκλεισαν την πρόσβαση στους οικισμούς Bucha, Vorzel, Irpin, Mykhailivska Rubezhivka, Gostomel, Borodyanka, Shibene, Nove Zalissia, Krasnyi Rih, Makariv, Mykolaivka, Kolonshchyna, Kopyliv, Severinivka, Berezivka-Rubezhivka, Tarasove, Mila, Gurivshchyna.