Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Vatan: “Οκτάι: Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε την κατάπαυση του πυρός”

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι είπε:

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να επιτύχουμε την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, να ανοίξουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους και να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με ειρήνη. Θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για την κατάπαυση του πυρός και να συνεχίσουμε τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες μας για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας”.


Hürriyet: “Η τριμερής Σύνοδος Κορυφής στην Αντάλια στις 10 Μαρτίου”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι τα διπλωματικά βήματα που έγιναν έχουν αποφέρει αποτελέσματα. Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι θα έχουν συνάντηση με υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αντάλια στις 10 Μαρτίου.

Star: “Γαλλικός τύπος: Ο Πούτιν επικοινώνησε πιο πολύ με τον πρόεδρο Ερντογάν μεταξύ των υπολοίπων ηγετών”

Ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός France 24 σχολίασε τον διάλογο Τουρκίας-Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας. Ο ανταποκριτής Jasper Mortimer είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κάλεσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο Ερντογάν περισσότερο από οποιονδήποτε ηγέτη στον κόσμο.

Yeni şafak: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έρχεται στην Τουρκία”

Ανακοινώθηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στην Τουρκία και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή.

Sabah: “Οι Τουρκικές Αερογραμμές για πτήσεις προς Ουκρανία και Μολδαβία”

Οι Τουρκικές Αερογραμμές παρέτειναν την απόφασή να αναστείλουν τις πτήσεις προς την Ουκρανία και τη Μολδαβία έως τις 22 Μαρτίου επειδή ο ουκρανικός εναέριος χώρος είναι κλειστός για πτήσεις λόγω ρωσικών επιθέσεων.