Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ο δήμαρχος του Γοστομέλ -Σκοτώθηκε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα

Η πόλη βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και φιλοξενεί το αεροδρόμιο Γοστομέλ, ένα βασικό στρατηγικό σημείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων.

Το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι ο Γιούρι Πρίλιπκο σκοτώθηκε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη. Σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο, τον Ruslan Karpenkom και τον Ivan Zore.

Σε δήλωσή του, το συμβούλιο του Γοστομέλ ανέφερε ότι «πέθανε ως ήρωας», προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει αμέσως κηδεία λόγω του πολέμου.

Δείτε την ανάρτηση του συμβουλίου της πόλης στο Facebook:

Το Γοστομέλ στόχος των Ρώσων από την πρώτη ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία
Υπενθυμίζεται την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν με επιτυχία επιχείρηση προσγείωσης στο αεροδρόμιο Γοστομέλ, που βρίσκεται στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Περισσότερα από 200 ρωσικά ελικόπτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση […] Κατά την κατάληψη του αεροδρομίου, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 εθνικιστές από τις ειδικές μονάδες της Ουκρανίας. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», είχε αναφέρει τότε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Μέχρι και χθες το βράδυ, πάντως, η φάλαγγα εκατοντάδων ρωσικών αρμάτων παρέμενε κοντά στο αεροδρόμιο του Γοστόμελ, στα βόρεια. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν στα περίχωρα της πόλης, όμως η φάλαγγα δεν έχει κινηθεί σχεδόν καθόλου τις τελευταίες ημέρες.