Συγκλονίζει ο δήμαρχος της Χερσώνας: Τα ρωσικά στρατεύματα είναι παντού, ο στρατός έχει ηττηθεί

Όπως είπε μιλώντας στο CNN ο Ιγκόρ Κολικάγεφ «δεν έχουμε όπλα για να αντισταθούμε στις ρωσικές δυνάμεις που περικύκλωσαν την πόλη. Οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι άοπλοι. Δεν έχουμε όπλα για να προχωρήσουμε σε ένοπλη αντίσταση» δήλωσε ο δήμαρχος της Χερσώνας, η οποία έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Δήμαρχος Χερσώνας: Τα ρωσικά στρατεύματα είναι παντού

«Δεν έχουμε στρατό στην πόλη. Ο στρατός έχει ηττηθεί. Ο ουκρανικός στρατός έπρεπε να υποχωρήσει. Έχουν υποχωρήσει προς την πόλη Νικολάεφ», συνέχισε. «Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται παντού» πρόσθεσε ο κ. Κολικάγεφ.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 351 άμαχοι οι νεκροί

Τουλάχιστον 351 άμαχοι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου και άλλοι 707 τραυματίστηκαν, αν και οι πραγματικοί αριθμοί των θυμάτων είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», ανακοίνωσε σήμερα μια αποστολή του ΟΗΕ για την καταγραφή των θυμάτων της εισβολής.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα σε μία ευρεία περιοχή πρόσκρουσης, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, αλλά και από βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές, τόνισαν οι παρατηρητές από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.