Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Vatan: “Ερντογάν: Η Τουρκία οφείλει να είναι ισχυρή”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που πρέπει να είναι ισχυρή με την πολιτική της, την οικονομία της, τον στρατό της και την κοινωνική της δομή. «Είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως κανένα περιστατικό, καμία κρίση στην περιοχή μας δεν είναι άσχετη από την Τουρκία» είπε ο Ερντογάν. Δείχνοντας το παράδειγμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, «Παίρνοντας δίδαγμα από αυτά θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας».

Hürriyet:“Τσαβούσογλου: Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόφαση ανθρωπιστικού διαδρόμου”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Στη τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι επίκαιρες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο Τσαβούσοβλου τόνισε πως χαιρετίζουν την συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία στο θέμα της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου για την εκκένωση των αμάχων έστω και σε περιφερειακό επίπεδο. Ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως ο διάδρομος αυτός από τη μια θα διασφαλίσει την δυνατότητα εκκένωσης των ανθρώπων, ενώ από την άλλη θα διευκολύνει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Haber Türk: “Καλίν: Ας μην χάνουμε το μέτρο ακόμη και σε καιρό πολέμου”

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν στην ανάρτηση που έκανε από το λογαριασμό του στο Twitter σημείωσε πως είναι δυνατό να επικρίνουν τις λανθασμένες πολιτικές της Ρωσίας χωρίς να περιθωριοποιούν τον ρωσικό λαό και πολιτισμό και να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας χωρίς να προκαλούνται από κανέναν. «Ας μην χάνουμε το μέτρο ακόμη και σε καιρό πολέμου»

Sabah: “Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να συνομιλήσει και με τις δυο πλευρές”

Ο απόστρατος Πρόεδρος του Γραφείου Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος Ισμαήλ Χακκί Πεκίν αφού τόνισε τη σημασία που η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να συνομιλήσει και με τη Ρωσία και με την Ουκρανία είπε, «Η στρατηγική σημασία της Τουρκίας μεταξύ των δυο πλευρών είναι πολύ μεγάλη. Θα έχουμε μεγάλη ευθύνη στο θέμα της αποκλιμάκωσης της έντασης». Ο Πεκίν σημείωσε πως το γεγονός ότι είναι κλειστοί στη Ρωσία όλοι οι εναέριοι χώροι εκτός τον εναέριο χώρο της Τουρκίας μπορεί να διακρίνει την Τουρκία για τις συνομιλίες.

Star: “Η Λιβύη ευχαρίστησε την Τουρκία”

Οι δόκιμοι στρατιώτες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στην πόλη Μισουράτα της Λιβύης αποφοίτησαν με τελετή που διοργανώθηκε. Στην τελετή στο Στρατόπεδο 53ης Ταξιαρχίας Πεζικού εκτός από τους στρατιώτες που αποφοίτησαν παρέλασαν άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα μεταξύ των οποίων και η τουρκικής κατασκευής Kirpi. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης στρατηγός Μοχάμεντ Αλί Χαντάντ ευχαρίστησε την Τουρκία που του στήριξε στην εκπαίδευση των στρατιωτών.