Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Vatan: “Η Τουρκία για τη Συνθήκη του Μοντρέ”

Αναφορικά με την κρίση Ουκρανίας-Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε:

«Η ρύθμιση σχετικά με τη διέλευση πολεμικών πλοίων παρόχθιων και μη παραποτάμιων χωρών γίνεται με τη Συνθήκη του Μοντρέ. Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής εφαρμόσει τη σύμβαση κατά γράμμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη του Μοντρέ. Τώρα έχει μετατραπεί σε πόλεμο. Δεν πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, είναι επίσημα εμπόλεμη κατάσταση».


Star: ” Το Bayraktar TB2 είναι μια ευκαιρία για εμάς”

Ο Sviatoslav Yurash, ο νεότερος βουλευτής της Ουκρανίας, πήρε το όπλο και βγήκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί την πρωτεύουσα, το Κίεβο. Επισημαίνοντας ότι έχουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, ο Yurash είπε:

“Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε για να έχουμε μια ευκαιρία ενάντια στον μεγαλύτερο στρατό του κόσμου”.

Hürriyet: “Αρχηγεία εκκένωσης στα σύνορα 5 χωρών”

Η Τουρκία ξεκίνησε χερσαία εκκένωση από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Έχουν ενεργοποιηθεί διπλωματικές μονάδες για να διασφαλιστεί η εκκένωση χωρίς πρόβλημα των Τούρκων πολιτών στα σύνορα 5 γειτονικών χωρών με την Ουκρανία.

Habertürk: ” Πρόσθετος προγραμματισμός πτήσεων από τις Τουρκικές Αρογραμμές προς τις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας”

Ο Γενικός Διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών Μπιλάλ Εκσί ανακοίνωσε ότι τηρούνται οι απαιτήσεις των επιβατών στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, ο τύπος των αεροσκαφών επεκτείνεται και επιπλέον πτήσεις πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

Yeni Şafak: “Ερντογάν: Το παγκόσμιο σύστημα καταρρέει”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το παγκόσμιο σύστημα διοίκησης και ασφάλειας είναι υπεύθυνο για την τραγωδία, την αιματοχυσία και τα δεινά στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Ρουάντα, το Αρακάμ και τη Λιβύη, που έχει μπει στον 11ο χρόνο στη Συρία.

“Η στρέβλωση στο παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης, την οποία εκφράσαμε λέγοντας «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5» και «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός» εμφανίζεται ξανά με κάθε περιστατικό” είπε ο Ερντογάν.