Συναγερμός στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

Άμεση παρέμβαση ζήτησε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας. Άμεση παρέμβαση ζήτησε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας , τη στιγμή που η ρωσική εισβολή πλησιάζει στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, ζήτησε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Η δήλωση αυτή έγινε το πρωί της Τρίτης, παρά το γεγονός πως χτες οι Ρώσοι ανέφεραν πως έχουν υπό τον έλεγχό τους τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, που βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου στην κεντρο-νότια Ουκρανία.

Διαψεύδει η Ουκρανία
Μετά από αυτή τη δήλωση, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom, διέψευσε τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στα χέρια των Ρώσων το Τσερνόμπιλ
Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ και η γύρω περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ρώσων.