Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην πόλη Χερσώνα

Πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο συνεχίζει την πολιτική των απειλών και επιθέσεων με τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν και στην πόλη Χερσώνα, νότια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η πόλη ελέγχεται ακόμη από Ουκρανούς.

Νωρίτερα, νέοι βομβαρδισμοί έπεσαν στο Κίεβο ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών σχεδόν 700.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκίβ (Χάρκοβο), στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε στο Facebook ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν» μετά το πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι διασώστες να εργάζονται σε ένα κτίριο, εμφανώς κατεστραμμένο.

Το πρωί, στον βομβαρδισμό της κεντρικής πλατείας του Χαρκίβ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η υπηρεσία, οι διασώστες ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια της έδρας της τοπικής διοίκησης. Άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στην ίδια πόλη.

Δυνατές εκρήξεις ακούγονται από το νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.