Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Yeni Şafak: “Ερντογάν: Το παγκόσμιο σύστημα καταρρέει”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το παγκόσμιο σύστημα διοίκησης και ασφάλειας είναι υπεύθυνο για την τραγωδία, την αιματοχυσία και τα δεινά στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Ρουάντα, το Αρακάμ και τη Λιβύη, που έχει μπει στον 11ο χρόνο στη Συρία.

“Η στρέβλωση στο παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης, την οποία εκφράσαμε λέγοντας «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5» και «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός» εμφανίζεται ξανά με κάθε περιστατικό” είπε ο Ερντογάν.

Hürriyet: “Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει ειρήνη, ηρεμία και ευημερία στην περιοχή της”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει ειρήνη, ηρεμία και ευημερία στην περιοχή της και ότι αυτή τη στάση δείχνει σε κάθε εκδήλωση από το Ιράκ, τη Συρία, τον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο μέχρι τα Βαλκάνια.

«Καλέσαμε την Ουκρανία και τη Ρωσία, τις οποίες βλέπουμε ως φίλους στην κρίση στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου», είπε ο Ερντογάν.

Haber Türk: “Η Τουρκία εφαρμόζει τη Συνθήκη του Μοντρέ”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις σχετικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ που υπογράφηκε το 1936 και το πέρασμα από τα στενά που είναι στην ημερήσια διάταξη μαζί με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο Τσαβούσογλου είπε:

«Εφαρμόζουμε τις διατάξεις του Μοντρέ. Προς τη Μαύρη Θάλασσα προειδοποιήσαμε όλες τις παρόχθιες και μη χώρες να μην αφήσουν πολεμικά πλοία να περάσουν από τα στενά. Έχουμε εφαρμόσει αυτά που λέει η Συνθήκη του Μοντρέ και θα το κάνουμε από εδώ και πέρα».

Vatan: “Οι Τουρκικές Αερογραμμές ακύρωσαν τις πτήσεις προς την Ουκρανία και τη Μολδαβία έως τις 15 Μαρτίου”

Οι Τουρκικές Αερογραμμές οι οποίες ακύρωσαν τις πτήσεις προς την Ουκρανία και τη Μολδαβία στις 24 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο του ουκρανικού εναέριου χώρου, ανακοίνωσαν ότι παρέτειναν αυτή την περίοδο έως τις 15 Μαρτίου. Εκτός από αυτές τις δύο χώρες, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Σότσι (Ρωσία), το Ροστόφ (Ρωσία) και το Μινσκ (Λευκορωσία) έως τις 2 Μαρτίου.

Sabah: “Η ταχύτερη ανάπτυξη σε 10 χρόνια”

Η Τουρκία πέτυχε την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 10 ετών με 11% το 2021. Το τελευταίο τρίμηνο, η τουρκική οικονομία ήταν η ηγέτιδα στο G20 και η τρίτη στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με 9,1% το τελευταίο τρίμηνο. Ενώ η μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη προήλθε από τις εξαγωγές, το μερίδιο της βιομηχανίας επίσης αυξήθηκε.