Πέρασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με [email protected] και Rafale

Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης εγκρίθηκε από τη Βουλή το νοσοκομείο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσκτηση επιπλέον έξι Rafale,  φρεγατών Belharra και τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» επί της αρχής, ενώ στα επιμέρους καταψήφισε τη σύμβαση για τα Rafale και υπερψήφισε φρεγάτες και τορπίλες.

Το ΚΚΕ και ΜΕρΑ25 καταψήφισαν επί της αρχής και επί των άρθρων δηλώνοντας παρών μόνο στις τορπίλες.

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται»

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε σαφές μήνυμα στο επιχείρημα της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου λέγοντας ξεκάθαρα: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο «όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα έξι νέα RAFALE. «Γιατί είναι τόσο κακό; Γιατί να δυσανασχετείτε; Θεωρείτε ότι τινάζουμε στον αέρα τον αμυντικό προϋπολογισμό με τα έξι νέα RAFALE. Είναι αεροσκάφη τα οποία με τα φτερά και τα όπλα θα σκεπάσουν τον ουρανό του Αιγαίου και των ελληνικών νησιών. Έχουμε κάθε δικαίωμα να λαμβάνουμε κάθε μέτρο για την ασφάλεια των νησιών μας» είπε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων απαραίτητη προϋπόθεση για τη θωράκιση της χώρας τονίζοντας ότι όλες οι συμμαχίες της χώρας έχουν αμυντικό αποτύπωμα. «Δεν τελειώσαμε. Έχουμε και συνέχεια μετά τις Belharra. Πετυχαίνουμε συνεχώς μικρές και μεγάλες νίκες.
Είναι ήδη αξιόμαχες και αποτρεπτικές οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τα συστήματα είναι αυτά που χρειάζονται αναβάθμιση» είπε.

Απαντώντας στην ατάκα του Γιώργου Τσίπρα περί αυτοσκοπού της εθνικής άμυνας ο υπουργός Άμυνας τόνισε τα εξής: «Εδώ και δύο χρόνια για μένα η άμυνα είναι αυτοσκοπός. Είναι η εντολή που μου έδωσε ο Πρωθυπουργός. Φέρε σχέδιο μου είπε. Κανόνισε να είναι κοστολογημένο και στη βάση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ενέκρινε, μου ανέθεσε να το υλοποιήσω και το υλοποιώ. Είναι συλλογική προσπάθεια. Εγώ μιλάω με τα στελέχη χωρίς να φοράω παραλλαγές και στολές εκστρατείας και τους λέω ότι εγώ είμαι εδώ για να σας βοηθάω στο έργο σας. Είναι δυσβάστακτο το οικονομικό κόστος αλλά το εθνικό όφελος είναι ανυπολόγιστο».

Πηγή fantomas.gr