Κλιμακώνεται η κρίση – Αμερικανικά F-15 προσγειώθηκαν στην Πολωνία

Αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν σήμερα σε πολωνική αεροπορική βάση, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική του πτέρυγα, εν μέσω εντάσεων στην αντιπαράθεση Ουκρανίας – Ρωσίας.

Τα μαχητικά έφτασαν στην Πολωνία, καθώς όλο και περισσότερες αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στη χώρα, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βαρσοβία σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«Σήμερα, αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στο Λασκ, θα υποστηρίξουν την ανατολική πτέρυγα στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ, ο οποίος δεν ανέφερε τον αριθμό των F-15 που προσγειώθηκαν στη βάση.

Αμερικανικά F-15 έχουν επίσης σταλεί στη Βαλτική.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο μπορεί να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει στη στήριξη των συμμάχων του στην Ανατολική Ευρώπη – αν χρειαστεί – αφού ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανάπτυξη 350 στρατιωτών στην Πολωνία.