Δείτε τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων

Haber Türk: “Το τεστ του Προέδρου Ερντογάν είναι αρνητικό”

Είναι αρνητικό το τεστ PCR του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες δύο ημέρες, ο οποίος ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό (Covid-19) στις 5 Φεβρουαρίου. Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ερντογάν είπε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους αδελφούς και τις αδελφές μου που μας στήριξαν με τις προσευχές και τα όμορφα μηνύματά τους από τη χώρα και τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

Star: “ Ερντογάν: Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να εκτονώσουμε την ένταση”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα. Στην τηλεφωνική συνομιλία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις Τουρκίας-Πολωνίας σε όλους τους τομείς και να στεφθεί η στρατηγική εταιρική σχέση με τη δημιουργία του μηχανισμού του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Τονίζοντας ότι παρακολουθούν στενά την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Ερντογάν σημείωσε ότι ως Τουρκία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να μειώσουν την ένταση σε αυτό το θέμα.

Vatan: “Η οικονομία της Τουρκίας αναπτύχθηκε κατά 12% σε 9 μήνες”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB), Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου δήλωσε:

“Η οικονομία έχει εισέλθει ξανά σε μια ανάκαμψη στις αγορές. Όταν βλέπουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας τους πρώτους 9 μήνες, βλέπουμε ανάπτυξη κατά 12%. Καταρρίφθηκε ρεκόρ στις εξαγωγές, η βιομηχανία πέρασε την προ-επιδημική περίοδο και ο τουρισμός ανακάμπτει”.

Yeni Şafak: “Ρεκόρ απασχόλησης το 2021”

Ενώ το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία μειώθηκε στο 11,2%, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 3 εκατομμύρια 223 χιλιάδες άτομα το τελευταίο έτος. 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν νέες θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες, 702 χιλιάδες άνθρωποι στη βιομηχανία και 176 χιλιάδες άνθρωποι στη γεωργία. Η απασχόληση έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 30,1 εκατομμυρίων ατόμων.

Sabah: “Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Τουρκίας ήταν ταχύτατος»

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με στόχο να γίνει η Τουρκία κέντρο παραγωγής και τεχνολογίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχοντας πολύ χαμηλή δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τη δεκαετία του 2000, η Τουρκία κατέλαβε την 5η θέση στην Ευρώπη και τη 12η στον κόσμο ως προς τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χάρη στις επενδύσεις της στον τομέα αυτό.