Δείτε τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων

Haber Türk: “Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλ Ναχιάν”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε χθες τηλεφωνικώς με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν. Ο Ναχιάν ευχήθηκε περαστικά στον πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό (Covid-19).

 

Sabah: “Ο Τσαβούσογλου σχετικά με το Ισραήλ”

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες δήλωσε ότι οποιοδήποτε βήμα που πρέπει να γίνει στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν θα γίνει εις βάρος της παλαιστινιακής υπόθεσης. Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η θέση της Τουρκίας εκεί είναι πάντα ξεκάθαρη.

 

Hürriyet: “Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε τον στόχο”

Ο Τεχνικός Διευθυντής Άμυνας της Baykar, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι σχεδιάζουν να κάνουν μια πρωτοβουλία που θα αναπτύξει την υψηλή τεχνολογία στο Αζερμπαϊτζάν, εκτός από τη συντήρηση και τη λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του Bayraktar BT-2.

 

Star: “Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο που θα στείλει η Τουρκία στη Σελήνη βρίσκεται σε φάση παραγωγής”

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA) Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ χθες δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο όχημα που θα τους μεταφέρει στη Σελήνη σε 2 χρόνια βρίσκεται στη φάση παραγωγής.

 

Yeni Şafak: “Τα τουρκικά αγροτικά προϊόντα θα προωθηθούν σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε τέσσερις ηπείρους”

Η Συνέλευση Τούρκων Εξαγωγών (TİM) συνεργάστηκε με το BBC World News προκειμένου να αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τα τουρκικά εξαγωγικά προϊόντα και τομείς. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι ομάδες του BBC World News ετοίμασαν 3 ταινίες ντοκιμαντέρ. Τα εξαγωγικά προϊόντα της Τουρκίας παρουσιάζονται στους σχεδόν 1 δισεκατομμύριο θεατές του BBC σε 4 ηπείρους μέσω ταινιών.