Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Habertürk:  “Μπορούμε να κάνουμε πρόσκληση στον Πούτιν και Ζελένσκι να επισκεφτούν την Τουρκία”

«Δεν θέλουμε η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να μετατραπεί σε νέα κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι και είπε:

“Λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτό. Μετέφερα αυτά τα μηνύματα στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και στον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Νομίζω ότι και οι δύο χώρες γνωρίζουν την ειλικρίνεια της Τουρκίας και τις καλές μας προθέσεις. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε τις δύο χώρες στην Τουρκία και να ανοίξουμε το δρόμο για την ειρήνη”.

 

Yeni Şafak: “ Αλτούν: 500 χιλιάδες Σύροι επέστρεψαν στη χώρα τους”

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι η Τουρκία συμβάλλει στην ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη χώρα τους χάρη στις προσπάθειες της Τουρκίας.

 

Sabah: “Υπερηφάνεια προκάλεσε η προσπάθεια του Τούρκου γιατρού»

Ο καθηγητής Ντεργιά Ουνουτμάζ, ο οποίος εργάζεται ως κύριος ερευνητής στο Εργαστήριο Jackson στις ΗΠΑ, είπε ότι εργάζονται σε μια νέα θεραπευτική μέθοδο που μπορεί να είναι αποτελεσματική έναντι όλων των παραλλαγών του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

 

Hürriyet: “Οι γίγαντες των ηλεκτρικών οχημάτων στρέφουν τα βλέμματα στην Τουρκία”

Με τον αντίκτυπο της ευρείας χρήσης των σημείων σταθμών φόρτισης, η τουρκική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 237% το 2021. Αυτή η κατάσταση τράβηξε επίσης την προσοχή των κολοσσών των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα παγκόσμια εμπορικά σήματα όπως η Tesla, η MG και η Jaguar εισήλθαν στην τουρκική αγορά.

 

Star: “Η ιστορία του δορυφόρου τσέπης της Τουρκίας Grizu-263A έγινε ταινία”

Ετοιμάστηκε μια μικρού μήκους ταινία που αφηγείται την ιστορία του δορυφόρου τσέπης της Τουρκίας Grizu-263A, παραγωγής της Διαστημικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ζονγκούλντακ Μπουλέντ Ετζεβίτ Grizu-263, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 13 Ιανουαρίου.