ΕΧΑΕ: Νέος CEO ο Γιάννος Κοντόπουλος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, απόγευμα του Σαββάτου η διαδικασία επιλογής νέου CEO από την αρμόδια επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ, που επέλεξαν τον Γιάννο Κοντόπολο.

Όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο νέος CEO της ΕΧΑΕ είναι ο 51χρονος πρώην τραπεζίτης της UBS με εκτενή εμπειρία και στα ελληνικά δρώμενα, Γιάννος Κοντόπουλος. Οι τορπίλες της τελευταίας στιγμής που δέχθηκε τόσο ο υποψήφιος όσο και η διαδικασία δεν κατέστη δυνατό να εκτροχιάσουν ή να ανατρέψουν τη δυναμική.

Το ζήτημα πλέον είναι η αποστολή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΧΑΕ. Είναι σαφές ότι η εποχή Λαζαρίδη και του stockmarket as a service έχει τελειώσει με πάταγο. Πλέον, ο νέος επικεφαλής της ΕΧΑΕ καλείται να δώσει όραμα, πνοή και να διαχειριστεί τα πολυεπίπεδα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παθητικής φιλοσοφίας ΕΧΑΕ.

Ο Γιάννος Κοντόπουλος, η επιλογή του οποίου είχε -εκτός των άλλων- και το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, θα χτυπήσει το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του πρωί της Δευτέρας, φιλοδοξώντας να σηματοδοτήσει την αλλαγή φρουράς, σελίδας και εποχής τόσο για την ΕΧΑΕ όσο και για το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ο ίδιος θα κριθεί από τις πράξεις, τις παραλήψεις, τις φιλοδοξίες και το αποτέλεσμά του. Το ελληνικό Χρηματιστήριο, θα επιχειρήσει να παίξει ενεργό ρόλο αναζητώντας τόσο επενδυτές όσο και νέες επιχειρήσεις για να “παντρέψει” και να στηρίξει την εγχώρια οικονομία και όχι μόνο την κερδοφορία του.

Η διοικητική ομάδα της ΕΧΑΕ με τους Καραϊκσάκη, Κοσκολέτο, Πορφύρη αναμένεται να παραμείνει άθικτη σε πρώτη φάση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για άλλα στελέχη, όπως η Μ. Σαξώνη, η Γ. Μουρλά, η Σ. Ρηγάκου και ο Ανδρεάδης…

Το βιογραφικό του νέου CEO του Χρηματιστηρίου

Γιάννος Κοντόπουλος: Ο νέος CEO της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Βαρύ βιογραφικό έχει ο νέος CEO του Χρηματιστηρίου, Γιάννος Κοντόπουλος, τον οποίο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ, αποδεχόμενο πρόταση της αρμόδιας επιτροπής το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος είναι Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει CEO στη Eurobank Asset Management.

Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard των Ην. Πολιτειών.

Η εκλογή του κ. Κοντόπουλου ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή του συνεδρίαση.

Ο κ. Κοντόπουλος έχει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. ‘Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street στην Salomon Brothers.

‘Έχει διατελέσει Managing Director σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες επενδύσεων, όπως η UBS και η Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μεγάλες ομάδες κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chief Investment Officer της Eurobank καθώς και ως Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα. ‘Έχει εργαστεί επίσης και σε καίριες θέσεις σε hedge funds του εξωτερικού με επενδύσεις δισ. στην παγκόσμια αγορά.

Ο κ. Κοντόπουλος είναι κάτοχος τίτλων Ph.D., M.Phil., και M.A στα οικονομικά από το Columbia University και A.B., επίσης στα οικονομικά από το Harvard University.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή fantomas.gr