Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

Vatan:  “Ερντογάν: Χάρη στο εγχώριο εμβόλιο TURKOVAC νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια”

Σε δήλωση του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολες ημέρες λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και είπε:

“Το σύστημα υγείας μας είναι σε θέση να καλύψει κάθε είδους ανάγκες στον αγώνα κατά της επιδημίας στα νοσοκομεία, στις μονάδες εντατικής θεραπείας και σχετικά με τον εμβολιασμό. Χάρη στο εμβόλιο TURKOVAC νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια”.

 

Yeni Şafak: “Θα επισκεφτεί την Ουκρανία ο πρόεδρος Ερντογάν”

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο για να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο Καλίν σημείωσε ότι το κάνουν αυτό τόσο ως φίλη χώρα προς τη Ρωσία και την Ουκρανία όσο και ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος Ερντογάν θα μεταβεί στην Ουκρανία για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

 

Hürriyet: “Ο Σεντόπ σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο”

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σέντοπ σχετικά με το έργο του Αγωγού Ανατολικής Μεσογείου (EastMed) είπε ότι είχαν από την αρχή την άποψη ότι αυτό το έργο δεν ήταν εμπορικό. Ο Σέντοπ σημείωσε ότι έλεγαν από την αρχή πως ένα τέτοιο έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς, ξεκινώντας από το σημείο της εχθρότητας κατά της Τουρκίας.

 

Star: “Έπαινος από την Ολλανδία στην Τουρκία”

Το Bayraktar TB2 σχολιάστηκε ως «το καλύτερο στον κόσμο» στην ανάλυση των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας στην ολλανδική εφημερίδα NRC. Υπογραμμίστηκε ότι το Bayraktar TB2 είναι το καλύτερο του κόσμο από άποψη ικανότητας σε επιχειρήσεις.

 

Sabah: “Άφησε πίσω του, τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου”

Καθορίστηκαν οι παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Γιουνούς Ακγιούν από την Τουρκία πήρε μέρος στη λίστα και άφησε πίσω πολλά αστέρια του ποδοσφαίρου.