Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου

Vatan: “Έκκληση για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η υποστήριξη της Σερβίας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι πολύ σημαντική για την ειρήνη και τη σταθερότητα των Βαλκανίων. Ζητώντας την αποφυγή βημάτων που θα βλάπτουν την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο Ερντογάν είπε:

«Είναι προφανές ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει από κοινού για να ξεπεραστεί η κρίση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη».

 

Haber Türk: “Ερντογάν: Πρέπει να σβήσουμε τον πόλεμο από την ιστορία της πολιτικής”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι δεν βλέπει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως ρεαλιστική προσέγγιση και είπε:

«Πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα θέματα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Γιατί αυτές οι περιοχές δεν μπορούν πλέον να δεχτούν τον πόλεμο. Αυτό δεν είναι σωστό. Τώρα πρέπει να σβήσουμε τον πόλεμο από την ιστορία της πολιτικής».

 

Star: “Ερντογάν: Αν το πετρέλαιο γίνει εργαλείο ειρήνης, θα το χρησιμοποιήσουμε”

Αξιολογώντας την πιθανότητα συνεργασίας με το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Γιτζάκ Χέρτζογκ μπορεί να έχει μια επίσκεψη στην Τουρκία. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε εδώ για την ειρήνη. Αν το πετρέλαιο γίνει εργαλείο ειρήνης, θα το χρησιμοποιήσουμε. Εάν αυτό βασίζεται σε μια αρχή win-win, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Hürriyet: “Η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας θα είναι πάνω από 10%”

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Οικονομίας συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι και έκανε γραπτή δήλωση μετά τη συνεδρίαση. Στη δήλωση, παρατηρήθηκε ότι οι δείκτες που ανακοινώθηκαν για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 δείχνουν ότι η αναπτυξιακή τάση συνεχίζεται. Με αυτόν τον τρόπο, η πραγματική αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το 2021 αναμένεται να είναι πάνω από 10%.

 

Yeni Şafak: “Η τουρκική βιομηχανία παιχνιδιών ξεκίνησε με ανάπτυξη το 2022”

Η Τουρκία είναι μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στην ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά με περισσότερα από 500 στούντιο. Η τουρκική εταιρεία παιχνιδιών για κινητά Dream Games, η οποία κατάφερε να λάβει μια νέα επένδυση 255 εκατομμυρίων δολαρίων, έφτασε σε αποτίμηση 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έγινε μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες παιχνιδιών για κινητά στον κόσμο. Ενώ η Spyke Games από την άλλη κατάφερε να λάβει μια επένδυση 55 εκατομμυρίων δολαρίων.