Στο κόκπιτ των νέων μαχητικών ο Μητσοτάκης -Του έκαναν δώρο μια μινιατούρα Rafale

Στην Τανάγρα, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Kατά την παρουσία του στην 114 Πτέρυγα Μάχης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πιλότους, είχε σύντομο διάλογο με τον αρχηγό της μοίρας των Rafale, ενώ είδε από κοντά και το κόκπιτ των νέων μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, όπως κατέγραψε ο φακός του iefimerida.gr, ως ενθύμιο του χάρισαν μια μινιατούρα Rafale.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η πρόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Δείτε το συμβολικό δώρο που έκαναν στον πρωθυπουργό