Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου

Sabah: “Εξομολόγηση από τα δυτικά ΜΜΕ! «Η μόνη επιλογή είναι η συνεργασία με την Τουρκία”

Ένα άρθρο εξομολόγησης για την Τουρκία πήρε μέρος στην εφημερίδα EU Observer που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Στο άρθρο με τίτλο «Ώρα για γεωπολιτική συνεργασία Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης» δόθηκε μέρος στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, στο οποίο τονίστηκε ότι «η συνεργασία με την Τουρκία είναι ο μόνος δρόμος».

Yeni şafak: “Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Washington Post το Bayraktar TB2”

Η Αμερικανική εφημερίδα Washington Post έδωσε μέρος στην πρώτη της σελίδα στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2. Αναφέρθηκε ότι το Bayraktar TB2 προσφέρει μια αεροπορική δύναμη κρυφή /φάντασμα σε χώρες με μόνο ένα μικρό κόστος σε σύγκριση με το συνολικό κόστος αεροπορικών δυνάμεων. Ο Ουκρανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας είπε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν τη «συναισθηματική και πραγματική επιρροή στον εχθρό» ενώ η εφημερίδα έγραψε ότι η Μόσχα ειναι ανήσυχη.

Star “Επαινος από τον γείτονα στο εγχώριο αυτοκίνητο TOGG”

Έπαινος από τον ελληνικό Τύπο για το σεντάν μοντέλο του εγχώριου αυτοκινήτου TOGG της Τουρκίας, που θαύμαζε και επαινούσε όλος ο κόσμος. Ο ελληνικός τύπος έδωσε μέρος στο ότι «οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να κατακτήσουν την Ευρώπη και ο Πρόεδρος Ερντογάν θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα με το TOGG».

Vatan: “Ο άνεμος επιστήμης και τεχνολογίας της TEKNOFEST θα πνέει στο Αζερμπαϊτζάν”

Στην πέμπτη χρονιά του, το TEKNOFEST, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Αεροπορίας, Διαστήματος και Τεχνολογίας στον κόσμο, πέρασε από τα σύνορα της χώρας σε μια διεθνή διάσταση. Το TEKNOFEST, το οποίο θα διεξαχθεί στην αδελφικη χώρα, το Αζερμπαϊτζάν μεταξύ 26-29 Μαΐου, θα βάλει την υπογραφή του σε ένα φεστιβάλ γεμάτο με αισθήματα τεχνολογίας, επιστήμης, διαγωνισμού, ενθουσιασμού, φιλίας και αδελφοσύνης.

Hürriyet: “Πανδημικό ντόπινγκ στην τουρκική βιομηχανία παιχνιδιών”

Ενώ η Τουρκία ξεχωρίζει ως μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στην ανάπτυξη παιχνιδιών, το 20% από τα 100 πιο δημοφιλή παιχνίδια για κινητά στις ΗΠΑ το 2021 επιλέχθηκαν από την Τουρκία.