Ν. Δένδιας: Συναντάται αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ι. Κασουλίδη

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Κασουλίδης αντικατέστησε στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Μάλιστα, εκδήλωσε και το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές στη Μεγαλόνησο, οι οποίες θα διεξαχθούν το 2023.

Ειδικότερα, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στις 12:00 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, κοινές δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 13:30.

Στο πλαίσιο της τακτικής ανταλλαγής απόψεων και του συντονισμού μεταξύ των δύο πλευρών, η συζήτηση αναμένεται να εστιαστεί στις πρόσφατες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις και στο Κυπριακό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κασουλίδης: Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και συνάντηση με Δένδια

Για την Αθήνα αναχωρεί απόψε (18/1) ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, την πρώτη μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ.κ. Κασουλίδη και Δένδια αναμένεται να βρεθούν -μεταξύ άλλων- οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνση τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας, καθώς και άλλα περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός σε ξεχωριστές συναντήσεις από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου.