Ξεσπά ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου: Το Άγιο Όρος πλήρωσε βαρύ φόρο στον ιό – Παρασύρουν ανθρώπους οι γεροντάδες! (Βίντεο)

Για το ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού στο Άγιο Όρος και γενικά στην Εκκλησία μίλησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Σε συνέντευξή του στο «Εκκλησία OnLine» ο Ηγούμενος τόνισε πως το Άγιο Όρος έχει πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με αρκετούς νεκρούς ενώ κατηγόρησε τους γεροντάδες λέγοντας πως ερμηνεύουν όπως θέλουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Όπως δήλωσε ο Ηγούμενος Βαρθολομαίος: «Επικρατεί μια ανησυχία στους πατέρες γιατί δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος, παρόλα αυτά, αυτοί που θέλουν να προσέχουν προσέχουν, ενώ κάποιοι δεν θέλουν να προσέχουν και εμμένουν σε αυτή την άστοχη και πολλές φορές δαιμονική αντίδραση και άρνηση για κάτι το οποίο είναι πολύ απλό. Υπάρχουν ακόμη κρούσματα στο Άγιο Όρος, υπάρχουν πατέρες στο Νοσοκομείο, πρόσφατα εκοιμήθη και άλλος, ο αριθμός των μοναχών που έχουν κοιμηθεί αναλογικά σε σχέση με το σύνολο του Αγίου Όρους είναι πάρα πολύ μεγάλος. Σαν Άγιο Όρος έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο στο θέμα της πανδημίας με τους νεκρούς».

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου κατά αρνητών εμβολιασμού: Μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν

«Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα», δήλωσε ο Βαρθολομαίος.

«Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν» τόνισε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος για τους αρνητές των εμβολιασμών. 

esfigmenou_batholomaios

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο ηγούμενος Βαρθολομαίος.

 

 

Πηγή fantomas.gr