Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

Vatan: “Ερντογάν: Η ΕΕ παραμένει στρατηγική μας προτεραιότητα”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άνκαρα, δήλωσε:

«Ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαλλαγεί από τη στρατηγική μυωπία το 2022 και θα ενεργήσει πιο τολμηρά στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία. Η Τουρκία μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου γεωγραφικά, ιστορικά και ανθρώπινα, έχει δεσμευτεί στον στόχο της πλήρους ένταξης στην ΕΕ. Η ΕΕ παραμένει στρατηγική μας προτεραιότητα».

 

Habertürk: “Ο πρώτος δορυφόρος τσέπης της Τουρκίας Grizu-263 εκτοξεύτηκε στο διάστημα”

Ο πρώτος δορυφόρος τσέπης της Τουρκίας, Grizu-263A, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Μπουλέντ Ετζεβίτ, εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο διάστημα με τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από τη βάση εκτόξευσης Cape Canaveral στις ΗΠΑ.

 

Sabah: “Εκστρατεία “Hello Türkiye” από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της προεδρίας”

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας ξεκίνησε μια εκστρατεία με την ονομασία “Hello Türkiye” προκειμένου να ανακοινώσει πιο αποτελεσματικά τη χρήση του εθνικού και διεθνούς ονόματος της χώρας ως «Türkiye» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

 

Star: “Έπαινος για τους Τούρκους στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης”

Δημοσιεύτηκε εγκωμιαστικό άρθρο στο γερμανικό περιοδικό Focus για το εγχώριο αυτοκίνητο της Τουρκίας, TOGG. Στο άρθρο τονίστηκε ότι το TOGG είναι το σύμβολο μιας νέας εποχής και αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει προσπάθειες για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Yeni Şafak: “Το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο: Akıncı Bayraktar”

Το Oryx Blog, το οποίο δημοσιεύει θέματα στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, έγραψε ένα άρθρο που συνοψίζει την αμυντική επιτυχία της Τουρκίας σε 10 χρόνια. Στο άρθρο τονίστηκε ότι το Bayraktar Akıncı πρόσθεσε νέα στα πυρομαχικά του, εφιστώντας την προσοχή στα χαρακτηριστικά πολλαπλών ρόλων του.