Δεν κλείνει τελικά το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»

Δεν αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου της Αυγής, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης.

Η εφημερίδα θα εξυγιανθεί εν λειτουργία, σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου που πάντως μία ημέρα πριν, είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας. Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, πάρθηκε μετά από διάλογο που κράτησε πάνω από 7 ώρες.

Τι χρειάζεται για να σωθεί η «Αυγή»;

Πατήστε εδώ Είχε προηγηθεί, η παραίτηση του διευθυντή Άγγελου Τσέκερη και η συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας, οι οποίοι είχαν πει «όχι» στο κλείσιμο της «Αυγής» και είχαν ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τα ίδια στελέχη έλεγαν ότι προφανώς και θα υπάρξουν κινήσεις εξυγίανσης αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία χρονίζουν και έχουν φέρει την εφημερίδα σε αυτήν την κατάσταση. Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προκάλεσε εκ των πραγμάτων πολλές πιέσεις ακριβώς λόγω του αντικειμένου της.

Κατά πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης έθεσε ζήτημα συγκρότησης μίας πενταμελούς επιτροπής σωτηρίας για την «Αυγή», όμως στο τέλος την απέσυρε καθώς δεν βρήκε υποστηρικτές και οι περισσότεροι τού επεσήμαναν ότι η ύπαρξη μιας επιτροπής θα «δέσει» τα χέρια της διοίκησης.

Πηγή: Protagon.gr