Να απαιτήσουν αντισταθμιστικά από τους Γάλλους

Στο ναυπηγείο της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας θα βρεθούν την Πέμπτη Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος για να επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής της πρώτης γαλλικής φρεγάτας FDI HN, που ουσιαστικά αναπτύσσεται με τα χρήματα του ελληνικού λαού μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας να απαιτήσει από τους Γάλλους και την ομόλογό του Φλοράνς Παρλί να φτιάξουν κάτι παραπάνω από μερικές βίδες από τις φρεγάτες ή τα Ραφάλ στην Ελλάδα, προκειμένου να μην κλείσει σε λίγα χρόνια η Ελληνική αμυντική Βιομηχανία και βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας για Γάλλους εργαζόμενους θα ανοίξουν στη Λοριάν της Γαλλίας από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων. Εκεί ξεκίνησαν να ναυπηγούνται από την Naval group οι φρεγάτες Bellhara που παρήγγειλε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συμφωνίας.

Σο συγκεκριμένο εργοστάσιο/ ναυπηγείο θα βρεθούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ωραίες θα βγουν οι φωτογραφίες τους μπροστά στις γαλλικές λαμαρίνες των υπό κατασκευή πλοίων.

Το δυσάρεστο όμως είναι ότι κανείς τους (και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός) δεν απαίτησε μέχρι τώρα την ουσιαστική συμμετοχή της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και των ελληνικών ναυπηγείων σε ένα ποσοστό υποέργου με αποτέλεσμα μεσοπρόθεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και κυρίως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ελληνική οικονομία.