Σύμβουλος Ερντογάν: Μπορεί να χάσουμε την αμυντική βιομηχανία μας από επίθεση της Ελλάδας (βίντεο)

Τρέμει η Τουρκία στο ενδεχόμενο να χάσει την αμυντική βιομηχανία της από την Ελλάδα, όπως προκύπτει από την ανάλυση που έκανε ο Ερντογάν Καρακούς, σύμβουλος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σκεφτείτε να χάσουμε σε μια στιγμή την αμυντική μας βιομηχανία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία θέλει να διαθέτει ιδιαίτερα αεροπορική ισχύ, ώστε να έχει αποτροπή έναντι της Ελλάδας» τόνισε, μιλώντας στο CNNturk, o απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, o οποίος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι… «πρωτοτουρκικές».

Η Τουρκία «ιδιαίτερα θέλει να αγοράσει F-16. Και επειδή θέτει αυτήν την πρόταση για τα F-16, δεν θέλει να προκαλεί σε κάποια θέματα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε ο Καρακούς.

«Αν η Αμερική χωρίς καν πρόφαση δεν δώσει τα F-16, αυτό πια θα είναι ένα εχθρικό περιστατικό» πρόσθεσε.

«Οπως η πόλη Νατάνζ και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στην περιοχή Νατάνζ είναι ο νούμερο ένα στόχος της Αμερικής και του Ισραήλ, έτσι σήμερα ο νούμερο ένα στόχος της Ελλάδας είναι οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας στην Αγκυρα» εξήγησε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

«Φυσικά, υπάρχουν και στο Εσκισεχίρ και πρέπει ταυτόχρονα να προσθέσουμε και εκείνες» τόνισε.

«Δηλαδή οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας είναι ο στόχος της Ελλάδας. Σκεφτείτε σε μια επίθεση εμείς να τα χάσουμε αυτά» ανέφερε.

Και κατέληξε: «Τα είπε και ο κύριος Πεκίν, δείτε, εμείς είπε δεν διαθέτουμε αντιαεροπορικό αμυντικό όπλο. Η Τουρκία έχει ανάγκη να μην πολεμήσει για 20 χρόνια και ανάλογα πρέπει να καθορίσει τη στρατηγική της» κατέληξε.