«ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ – Η τέχνη της δημιουργικής σκέψης» το εξαιρετικό πόνημα του Μιχάλη Κατσιμίτση.

Το βιβλίο αναλύει τη διαδικασία σκέψης σημαντικών φιλοσόφων, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, όπως προκύπτει από κεντρικά σημεία του στοχασμού τους. Έτσι αποκαλύπτεται ένας μεθοδολογικός πλούτος, που μας δίνει τη δυνατότητα για κατεξοχήν δημιουργική (φιλοσοφική) σκέψη.
Το Στο μυαλό των φιλοσόφων είναι ένα βιβλίο φιλοσοφίας, που δεν κάνει ιστορία της φιλοσοφίας, δεν αναλύει κάποια φιλοσοφική θεωρία, δεν εξετάζει κανένα επιμέρους ζήτημα, δεν διατυπώνει καινούρια φιλοσοφική θεωρία, ούτε αναπτύσσει κάποιο φιλοσοφικό σύστημα. Ως πυρήνα του έχει τη διαπίστωση ότι κάθε θεωρία, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, προκύπτει από συγκεκριμένη δόμηση της σκέψης, δηλαδή πορεία από το ένα στοιχείο στο άλλο, αλλά και διαχείρισή τους, κάτι που μέχρι σήμερα στις φιλοσοφικές έρευνες λαμβάνεται υπόψη ελάχιστα (αν καθόλου).
«ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ – Η τέχνη της δημιουργικής σκέψης», Μιχάλης Κατσιμίτσης
ISBN: 978-960-8203-68-6 | Σελίδες: 148
Διάσταση: 13 x 21 | Τιμή: 14 €

–Μιχάλης Κατσιμίτσης, PhD

Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του. Έχει λάβει δύο υποτροφίες, του The Ryoichi Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (παρέχεται σε άτομα με οργανωτικές/ηγετικές ικανότητες) και του Ιδρύματος Παναγιώτη & Έφης Μιχελή. Έχει διδάξει ως λέκτωρ ΠΔ/407 στον Τομέα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Νεότερη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία» και «Συστηματική Φιλοσοφία και Εισαγωγή στη Νεότερη Φιλοσοφία». Επίσης δίδαξε στο πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος, η Πολιτεία και ο Πολίτης» του ΕΚΠΑ, αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει νεότερη φιλοσοφία και ηγεσία στο ΜΠΣ «Φιλοσοφία και διοίκηση» του ΕΚΠΑ. Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων πάνω σε θέματα φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Ασχολείται με τη μετάφραση και την επιμέλεια κειμένων, κυρίως φιλοσοφικού και ιστορικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει ενεργά στην οργάνωση φιλοσοφικών κυρίως συνεδρίων. Άρθρα του σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και την αγορά εργασίας, αλλά και την ηγεσία έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοτόπους, ενώ έχει συγγράψει και βιβλία για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι συγγραφέας του εξ αποστάσεως αγγλόφωνου προγράμματος φιλοσοφίας «Ancient Philosophy: The Art of Living», καθώς και συν-συγγραφέας του ελληνόφωνου «Αρχαία Κίνα: Μαθήματα Στρατηγικής και Ηγεσίας», τα οποία προσφέρει το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Πηγή fantomas.gr