ΤΟ Ν/Σ ΑΓΡΙΝΙΟΥ… ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ .

Η επίμαχη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αφορά τις ανισότητες στην παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και τη θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω δεύτερου τρίτου πανδημικού κύματος, την οποία διενήργησαν από κοινού ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο στενός συνεργάτης του, αν. Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας.

Η ίδια έρευνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της μεγάλης μελέτης που διεξάγει για την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής εντατικής φροντίδας στους ασθενείς μέσα στην πανδημία.

Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο Θεόδωρος Λύτρας, είχε αναφερθεί δημοσίως στη μελέτη από τις 6 Ιουνίου του 2021. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος σε ένα άρθρο με τίτλο «Καταγγελίες για θνητότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου: Ζητήθηκε η παραίτηση του διοικητή», είχε γράψει στο twitter.

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εάν και είναι ο κύριος συνεργάτης του πρωθυπουργού, σκέφτεται κινήσεις για  να    περισώσει το πολιτικό του κύρος.

 

Παναγιώτης Πρεζεράκος: «Δεν παρέλαβα εγώ τη μελέτη»

Στο επίκεντρο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (17/12) και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν ο παραλήπτης της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, είχε επισημάνει κατά τη δημοσίευση της μελέτης στα social media, πως η ανάλυση έγινε τέλος Μαϊου,«κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο», υπονοώντας ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τα σοβαρά συμπεράσματα για τους ανθρώπους που χάνονται στις ΜΕΘ εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού και στελέχη της κυβέρνησης διέψευδαν δημόσια σε όλους τους τόνους τις προηγούμενες μέρες πως η μελέτη γνωστοποιήθηκε στον ίδιο, ενώ  σε σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, εμφανίστηκε να την παραλαμβάνει τελικά ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως η τέως και νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή, οι κ.κ. Κικίλιας, Κοντοζαμάνης και Πλεύρης «δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων της».

Πηγή fantomas.gr