Ένταση στη Βουλή και αποχώρηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία Γεραπετρίτη

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν πήρε τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε καλέσει προηγουμένως τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Η φράση του υπουργού, «ώρα να πηγαίνετε κ. Τσίπρα» και η σειρά των ομιλητών προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές να αποχωρούν.

Ο κ. Τσίπρας πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι ανάμεσα στη δική του ομιλία και του πρωθυπουργού, παρεμβάλλονται όχι ένας αλλά δύο υπουργοί, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν είναι αρχηγός κόμματος για να του απαντά αλλά και δεν είναι καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει τη φράση του και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτήρισε «ακραίο και αντισυνταγματικό» τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι είναι προσβλητικό να θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό και πως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει να ακούει όλους τους υπουργούς και βουλευτές. Στη δε μομφή ότι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, την επέστρεψε στον κ. Τσίπρα λέγοντάς του να κοιτάξει στα μάτια τους δικούς του βουλευτές επικρατείας και να τους πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων.

Πηγή fantomas.gr