Εισαγγελικό “όχι” στην προσφυγή του αρνητή- δικηγόρου: Χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη η συμπεριφορά του για τη δημόσια υγεία

Εισαγγελική πρόταση προκειμένου να απορριφθεί η προσφυγή του γνωστού αρνητή δικηγόρου με την οποία ζητά να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ΄εξακολούθηση κατέθεσε προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Στο σκεπτικό της πρότασής του αξιολογεί πως η συμπεριφορά του κατηγορούμενου είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και τα όσα ισχυρίζεται για τα εμβόλια αναληθή. Ειδικότερα, αναφέρει: «Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο. Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενής διακομίστηκε με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους – εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…».

Την τελική απόφαση επί της προσφυγής του θα λάβει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα αποφανθεί με βούλευμά του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο δικηγόρος εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση , της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού καθώς και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Σημειώνεται, ότι τα αδικήματα σχετίζονται με τον θάνατο από επιπλοκές του κορονοιού 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, στην υπόθεση κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο σύζυγος της 54χρονης, ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις αύριο.

Πάντως, ο δικηγόρος κατά την είσοδο του στα δικαστήρια δήλωσε πως σε αντίθεση με ό,τι του αποδίδεται αυτός συνέστησε στη γυναίκα να διασωληνωθεί.  Μάλιστα, ισχυρίζεται πως ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στους γιατρούς οι οποίοι ενώ πήραν εισαγγελική εντολή στις 12 το μεσημέρι διασωλήνωσαν την ασθενή  στις 8 το βράδυ.

Πηγή fantomas.gr