Στη φυλακή τρεις από τους έντεκα αυτόκλητους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μαραθώνια απολογία τους, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών, κάτοικοι Αττικής και Πιερίας.

Σε όλους τους υπόλοιπους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μετρά να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ τους απαγορεύεται και να πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Επιπλέον, σε δύο από τους οκτώ που αφέθηκαν ελεύθεροι, έναν άντρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Μαραθώνιες απολογίες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια… Οι έντεκα κατηγορούμενοι έφταναν τμηματικά από τις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου 10 ώρες.

Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά – Το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης απόκτησε  έναν μοναδικό χώρο υποδοχής παιδιών

Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να υψώσουν ένα τείχος προστασίας σε μαθητές και δασκάλους του Γυμνασίου Αιγινίου. Απέναντί τους βρέθηκαν υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ υπήρξαν εντάσεις και αψιμαχίες, οι οποίες εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πηγή fantomas.gr