Εγκαίνια Πεδίου Βολής Κανδηλίου – Εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων και σε μάχες εντός πόλης

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εγκαινίασε, το Πεδίο Βολής Κανδηλίου.

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ένα χώρο-πρότυπο εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με μεράκι και φαντασία από το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Πρόκειται», ανέφερε, «για ένα πεδίο ασκήσεων που δίνει τη δυνατότητα σε όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων να εκγυμνάζεται, να εκπαιδεύεται με σκοπό να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι με ασφάλεια να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».

Eκσυγχρονίστηκε για τις Ειδικές Δυνάμεις

Το Πεδίο Βολής Κανδηλίου εκσυγχρονίστηκε ώστε να προσομοιάζει με αστικό και ημι-αστικό περιβάλλον δίνοντας τη δυνατότητα στις Ειδικές Δυνάμεις να εκπαιδεύονται άρτια για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των αποστολών τους.

Κατά τη σημερινή ημέρα, διεξήχθησαν σενάρια με τακτικές μάχης που περιελάμβαναν εκκαθάριση οικίας, ατομική τακτική βολών αλλά και εκκαθάριση στενών διαδρόμων με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου «λαβυρίνθου».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στον εκσυγχρονισμό του Πεδίου Βολής ενώ συνομίλησε με τα στελέχη και τους διοικητές των Ειδικών Δυνάμεων.

Αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων, όπως υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «είναι να μπορούμε να αποτρέπουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας».

«Με τέτοιες εγκαταστάσεις και χώρους, οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων εκπαιδεύονται άρτια και επιτυγχάνεται η επαύξηση των δυνατοτήτων τους προκειμένου να πετύχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.