Μαζί με την οικονομία κατρακυλούν και τα εκλογικά ποσοστά του Ερντογάν – Η φτώχεια θερίζει τους πολίτες

H δυσαρέσκεια για την οικονομική κρίση και την κατρακύλα της τουρκικής λίρας αποτυπώνεται έντονα στις δημοσκοπήσεις, κρούοντας το «καμπανάκι» στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει εκλογικά ποσοστά και δημοφιλία να «εξανεμίζονται».

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Operations Research, σε περίπτωση Προεδρικών Εκλογών η Εθνική Συμμαχία της αντιπολίτευσης θα αποσπούσε το 40,2% των ψήφων και η Προεδρική Συμμαχία υπό τον Ερντογάν 32,5%.

Παράλληλα το 64,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως εάν την επόμενη Κυριακή διεξαχθούν εκλογές, νικητής θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ενώ το 57,9% θέλει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 52,5% δήλωσε πως τον προηγούμενο μήνα δεν πλήρωσε κάποιο λογαριασμό ή δεν μπόρεσε να καλύψει μία βασική ανάγκη, ενώ στο 46% των σπιτιών υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο αναζητεί δουλειά και είναι άνεργος.

Την ίδια ώρα, viral έγινε στα κοινωνικά δίκτυα, βίντεο μικροπωλητή λαϊκής αγοράς, που παρουσιάζει ένα μισοκομμένο λάχανο, λέγοντας πως νωρίτερα κατάφερε και πούλησε το 1/4. «Πριν από λίγο πελάτης αγόρασε 1/4 του λάχανου, το μισό του μισού δηλαδή. Αν υπάρχουν κάποιοι που ακόμη λένε πως η οικονομία πάει καλά, ας πετάξουν τα γυαλιά τους και ας κοιτάξουν λίγο γύρω τους» σχολίασε ο ίδιος, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.