Αράχωβα: Έφοδος των Αρχών στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Λουκέτο, πρόστιμα και συλλήψεις!

Έφοδο στο κατάστημα που άνοιξαν οι… «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Αράχωβα πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα  άνδρες του Α.Τ Αράχωβας μαζί με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και υγειονομικών υπηρεσιών.

Το κατάστημα που λειτουργεί εδώ και ενάμιση περίπου μήνα και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού φέρει την επωνυμία «Ministry of Remedies». Οι ιδιοκτήτες του υποστήριζαν μέχρι χθες τουλάχιστον- ότι δεν δέχονται έλεγχο από καμία κρατική υπηρεσία, ωστόσο σήμερα φαίνεται πως μάλλον θα αναθεωρήσουν δεδομένου ότι πριν από λίγο έκαναν την εμφάνιση τους, άνδρες από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ καθώς και κλιμάκιο υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ελέγξουν αν το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα.

Συνελήφθη η υπεύθυνη του καταστήματος

300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν τηρείται κανένα απολύτως μέτρο για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊό βεβαιώθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Πρόκειται για την 49χρονη Σούζι η οποία συνελήφθη για απείθεια διότι αρνήθηκε να τους επιδείξει τα στοιχειά ταυτοπροσωπίας και κρατήθηκε στο Α. Τ. Διστόμου. Το βράδυ μεταφέρθηκε με περιπολικό στη Λειβαδιά, όπου θα κρατηθεί στο εκεί Αστυνομικό Τμήμα για να μεταφερθεί το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως η 49χρονη είχε σχέση με το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα. Στο μαγαζί μπήκε για 15 ημέρες «λουκέτο». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σφραγίστηκε και μέσα βρίσκεται ένα σκυλάκι!

skilaki_76

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίζονται σε βίντεο που ανέβασαν στα σόσιαλ μίντια ότι «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid», ενώ προσφέρουν μέχρι και δωρεάν rapid test, όπως αναγράφεται στην σχετική ταμπέλα της εισόδου.

Έφοδος των Αρχών στο μαγαζί των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αράχωβα
thema

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμή μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας… θεματοφύλακας του Συντάγματος, στο σχετικό βίντεο.

«Τα προϊόντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα» προσθέτει. Όλες οι συναλλαγές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «θεματοφυλάκων» θα γίνονται με… creditcoins.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν δημιουργήσει διάφορες ομάδες στο facebook όπου ανταλλάσσουν πληροφορίες και διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ αναρτούν συχνά βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο. Πολλές φορές επεμβαίνουν για να «σώσουν» τη χώρα και να εφαρμόσουν τους νόμους του Συντάγματος και δρουν ως «συνταγματική αστυνομία».

Αυτές οι ομάδες πρωτοεμφανίστηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες, ως «αγανακτισμένοι» ενώ τους είδαμε και στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα. Τώρα με την πανδημία επιχειρούν δυναμικό comeback ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων.

Δείτε βίντεο: Έφοδος των Αρχών στο μαγαζί των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αράχωβα

Έφοδος των Αρχών στο μαγαζί των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αράχωβα

 

Πηγή fantomas.gr