Σημαντικά Γεγονότα Σαν Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου

Γεγονότα

 • 1854

  Eureka Stockade

  Εξέγερση χρυσωρύχων στην Αυστραλία, με 20 νεκρούς. Το περιστατικό, που θα μείνει γνωστό ως “Eureka Stockade”, θα συμβάλει στη σφυρηλάτηση της εθνικής συνείδησης των Αυστραλών.

 • 1907

  Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το υποχρεωτικό του μαθήματος της Γυμναστικής («Γυμναστικά»).

 • 1912

  Η Ναυμαχία της Έλλης

  Διεξάγεται η Ναυμαχία της Έλλης. Ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κατατροπώνει τον τουρκικό στόλο στη θαλάσσια περιοχή των Στενών των Δαρδανελίων.

 • 1944

  Η διαδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος.

  Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα Δεκεμβριανά, μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 28 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων που συνοδεύουν τη διαδήλωση προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

 • 1963

  Στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

 • 1967

  Οι τελευταίες μονάδες της ελληνικής Μεραρχίας, η οποία εστάλη στην Κύπρο επί Γεωργίου Παπανδρέου, εγκαταλείπουν το νησί και το αφήνουν ανυπεράσπιστο, σε εφαρμογή της Συμφωνίας Παπαδόπουλου – Τσαγλαγιαγκίλ.

Γεννήσεις

 

. 1965

Katarina Witt - Vikipedi 330 Skating ideas in 2021 | figure skating, figure skater, skate

Η Καταρίνα Βιτ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ. Καμία συναθλήτριά της δεν κατάφερε να συνδυάσει την ομορφιά, τη μεγαλοπρέπεια και την τεχνική της Aνατολικογερμανίδας πατινέρ, του «πιο όμορφου προσώπου του σοσιαλισμού», χαρακτηρισμό που της απέδωσε το αμερικανικό περιοδικό TIME. Ήταν η αναμφισβήτητη «βασίλισσα των πάγων» την δεκαετία του ’80, καθώς κατέκτησε σχεδόν κάθε διαθέσιμο χρυσό μετάλλιο.Τέτοια ήταν η δημοτικότητά της παγκοσμίως που το κομμουνιστικό καθεστώς της πατρίδας της έδωσε την άδεια να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε με το επαγγελματικό καλλιτεχνικό πατινάζ και την σόου-μπιζ, δημιουργώντας μια σεβαστή περιουσία.

Πηγή fantomas.gr