Κ. Γκιουλέκας: «Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα» (ηχητικό)

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών είναι μία απόφαση αυστηρή, αλλά δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα» τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας στον Βασίλη Ταλαμάγκα και την εκπομπή «Πειραιάς24».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκιουλέκας  «πρόκειται για μία απόφαση προτροπής σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, από την οποία οι περισσότεροι καταλήγουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας εάν προσβληθούν από κορωνοιό. Είχαν προηγηθεί πολλές ενέργειες της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς και έχει γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί. Είναι βέβαιο ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά γίνεται μία προσπάθεια με έναν καταναγκασμό να προτρέψει η κυβέρνηση τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο για να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση και το λέει η συντριπτική πλειοψηφία της ιατρικής κοινότητας παγκοσμίως».

Σχετικά με τα μέτρα στους ιερούς ναούς ο κ. Γκιουλέκας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «στους περισσότερους ιερούς ναούς λαμβάνονται μέτρα και η Εκκλησία δίνει την κατεύθυνση να εμβολιαστεί ο κόσμος. Τα μέτρα λαμβάνονται για να μπορέσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμβολιαστούν και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα προστασίας».

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γκιουλέκα στον Βασίλη Ταλαμάγκα:

 

Πηγή fantomas.gr