Δικηγορικές εκλογές : Στους 51 Συλλόγους μόνο 13 είναι νέοι πρόεδροι, οι 38 ανανέωσαν τη θητεία τους

Σε 51 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, ενώ οι υπόλοιποι Σύλλογοι (κατά κανόνα αυτοί που έχουν μεγάλο αριθμό μελών) συνεχίζουν σήμερα τις αρχαιρεσίες, ενώ κάποιοι άλλοι θα περάσουν σε δεύτερο γύρο επαναληπτικών εκλογών, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Στο δεύτερο γύρο θα περάσουν εφόσον κανένας από τους υποψηφίους προέδρους δεν συγκέντρωσε το 50 συν 1 των ψήφων.

Στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους δικαίωμα ψήφου έχουν 44.690 δικηγόροι.

Από του 51 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας που έχουν ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία και έχουν αναδείξει νέες διοικήσεις, οι 13 πρόεδροι είναι νέοι, δηλαδή εκλέγονται για πρώτη φορά και οι 38 πρόεδροι ανανέωσαν την θητεία τους. Επί το πλείστον η εκλογή νέων πρόεδρων οφείλεται στο γεγονός ότι οι απερχόμενοι πρόεδροι δεν έθεσαν νέα υποψηφιότητα στις χθεσινές αρχαιρεσίες.

Οι 13 νέοι πρόεδροι που αναδείχθηκαν από τον πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι:

Δ.Σ. Γρεβενών: Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Δ.Σ. Καλαμάτας: Κωνσταντίνος Μαργέλης
Δ.Σ. Καστοριάς: Κωνσταντίνος Πάτσιος
Δ.Σ. Κέρκυρας: Ιωάννης Κόντος

Δ.Σ. Λασιθίου: Σοφία Τσαγκαράκη
Δ.Σ. Ξάνθης: Δέσποινα Χατζηφωτιάδου
Δ.Σ. Ρεθύμνης: Θωμάς Λεχωβίτης
Δ.Σ. Ροδόπης: Δημήτριος Ερελιάδης
Δ.Σ. Σάμου: Ιωάννης Καλτάκης
Δ.Σ. Σπάρτης: Ιωάννης Νικολόπουλος
Δ.Σ. Τριπόλεως: Δημήτριος Κωστογιάννης
Δ.Σ. Χαλκιδικής: Γεώργιος Λαγάνης
Δ.Σ. Χανίων: Χρήστος Πραματευτάκης

Τα αποτελέσματα στους 51 Δικηγορικούς Συλλόγους οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκλογική διαδικασία έχουν ως εξής:

PINAKAS

Ικανοποιητική η προσέλευση στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

ΔΣΑ-1---28_11

Οι 40 κάλπες στα επτά εκλογικά κέντρα του ΔΣΑ ήδη έκλεισαν και από τους 23.427 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 4.977 δικηγόροι

Παρά την ηλιόλουστη ημέρα η προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στις κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για την ανάδειξη νέου προέδρου και νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για την επόμενη τετραετία θεωρείται ικανοποιητική σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα εκλογών προς τετραετίας.

Οι 40 κάλπες στα επτά εκλογικά κέντρα του ΔΣΑ ήδη έκλεισαν και από τους 23.427 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 4.977 δικηγόροι.

Οι 40 κάλπες των εκλογικών τμημάτων οι οποίες ήταν διάσπαρτες λόγω του COVID-19 σε άλλα κτίρια εκτός των γραφείων του ΔΣΑ (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Ξενοδοχείο «Τιτάνια», κ.λπ.), αφού σφραγίστηκαν συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, η οποία και αυτή σφραγίστηκε και θα ανοιχτεί αύριο το πρωί στις 6 π.μ. Οι αρχαιρεσίες στον ΔΣΑ συνεχίζονται αύριο, ενώ ο δεύτερος εκλογικός γύρος θα διεξαχθεί 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Στις εκλογές της Αθήνας συμμετέχουν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, τέσσερις συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, που είναι ο απερχόμενος σήμερα πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων στην Αθήνα ανέρχεται στους 288.

ΔΣΑ-1---28_11
ΔΣΑ-2-28_11
ΔΣΑ-3---28_11

Πηγή fantomas.gr