Δημ. Βερβεσός: “Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε” – BINTEO

Του Γιάννη Κούσουλα 
Εκλογές ΔΣΑ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καθώς στις 28 και 29 Νοεμβρίου οι δικηγόροι της Αθήνας θα φτάσουν στις κάλπες. Το dikastiko.gr πριν τη διαδικασία, φιλοξενεί τους υποψήφιους για την προεδρία του ΔΣΑ έτσι ώστε να απαντήσουν σε ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους τους.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια η δικηγορία που παραδίδουμε στους όλους συναδέλφους του Συλλόγου είναι διαφορετική. Η ψηφιακή εποχή είναι μπροστά μας και είναι μία πραγματικότητα καινούρια».

«Καταφέραμε να πετύχουμε μία σειρά από πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του δικηγόρου τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό ζήτημα όπου έχουμε ένα πολύ καλύτερο ασφαλιστικό από πριν (…) έχουμε επίσης τη δυνατότητα να έχουμε χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, ο Σύλλογος παρέχει μία σειρά από υπηρεσίες στα μέλη του που δεν υπήρχαν πριν», σημείωσε ο κ. Βερβεσός.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε ότι δεν έρχεται να δώσει υποσχέσεις στους δικηγόρους. «Εμείς έχουμε κάνει πράγματα, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και ότι έχουμε ενδιαφερθεί για τους δικηγόρους και επειδή το έχουμε κάνει αυτό πιστεύω είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μπορεί και την επόμενη ημέρα να συνεχίσουμε αυτή την πορεία που έχουμε ξεκινήσει…», ανέφερε.

Εκλογές ΔΣΑ

Ο κ. Βερβεσός έστειλε μήνυμα στους νέους δικηγόρους λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ακούσουν αυτούς που «τους τάζουν πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν».

«Πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους», πρόσθεσε.

Για την πρώτη του ενέργεια εάν εκλεγεί είπε ότι θέλει να τροποποιήσει τον κώδικα δικηγόρων στα ασυμβίβαστα.

Για το τι χρειάζεται για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ΔΣΑ είπε: «Αυτό θέλει πολύ κόπο, εμείς το κάναμε πολύ καλά συμμετέχοντας σε επιτροπές νομοπαρασκευαστικές της πολιτείας. Χρειάζεται να φτιαχτεί ένας επιστημονικός φορέας ο οποίος να αναβαθμίζει την επιστημονική γνώση, να είμαστε αρωγός την κοινωνία (…)».

Εκλογές ΔΣΑ – Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο dikastiko.gr ο Δημήτρης Βερβεσός:

Πηγή fantomas.gr