Ο Νίκος Αλιβιζάτος «κατεδαφίζει» τον Γιώργο Παπανδρέου! Μιλάει για ιδιοτελή υποψηφιότητα!

O Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος επικρίνει, με στοιχεία, τον Γιώργο Παπανδρέου, ως Αρχηγό Αντιπολίτευσης αλλά και ως Πρωθυπουργό, και τον θεωρεί μια αρνητική υποψηφιότητα για το Κίνημα Αλλαγής!

Το άρθρο-“φωτιά” του Νίκου Αλιβιζάτου στην Καθημερινή έχει τίτλο «Μια ιδιοτελής υποψηφιότητα» και, όπως γράφει, η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προσέδωσε στην εσωκομματική εκλογή του προσεχούς Δεκεμβρίου ένα αναπάντεχο ενδιαφέρον…

Ο κ. Αλιβιζάτος περιγράφει τον Γιώργο Παπανδρέου ως αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως «άτολμο» και ως Πρωθυπουργό ως «εκτός τόπου και χρόνου», ενώ χαρακτηρίζει τις επιδόσεις του «απογοητευτικές». Και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχοντας κερδίσει τις εκλογές του 2009 με συνθήματα όπως το περίφημο ”λεφτά υπάρχουν”, ο Παπανδρέου ήταν μοιραίο να βρεθεί ως πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου. Δεν αναφέρομαι στο καταστροφικό πεντάμηνο της αδράνειας (Οκτώβριος 2009-Φεβρουάριος 2010) όσο στην περίοδο που ακολούθησε. Ασφαλώς και η κρίση που αντιμετώπιζε τότε η χώρα ήταν χωρίς προηγούμενο, η Ευρώπη άργησε πολύ να αντιδράσει και η τότε αξιωματική αντιπολίτευση έδινε με τα ”Ζάππεια” ρεσιτάλ ανευθυνότητας. Ωστόσο, η χαοτική πρωθυπουργία Παπανδρέου, με τα ατέλειωτα υπουργικά συμβούλια, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και το μισό ΠΑΣΟΚ να υπονομεύει τα μέτρα που έπαιρνε το άλλο μισό, οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του φθινοπώρου του 2011. Αρκεί κανείς να θυμηθεί όσα καταμαρτυρούσε στους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ο Χρήστος Παπουτσής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τότε, για να αντιληφθεί πόσο λίγο έλεγχε ο Παπανδρέου ακόμη και τους δικούς του ανθρώπους. Δεν υπάρχουν πειστικότερες ενδείξεις για τη σύγχυση που επικρατούσε στο μυαλό του Παπανδρέου τότε από την τραγελαφική απόπειρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, τη συνάντηση των Καννών και την παρ’ ολίγο ”θεσμική” πρωθυπουργία… Πετσάλνικου. Και όλα αυτά με φόντο τους νεκρούς της Μαρφίν, τους αγανακτισμένους τής πάνω και της κάτω πλατείας και τη χωρίς προηγούμενο έξαρση της βίας. Ήταν φυσικό κατόπιν αυτού το κενό να το εκμεταλλευτούν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, τα εκλογικά ποσοστά των οποίων ακριβώς τότε εκτινάχθηκαν».

Με ένα λοιπόν πολύ αυστηρό άρθρο του, ο Καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος- προσωπικότητα της κεντροαριστεράς, αφού μεταξύ άλλων είχε την ευθύνη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, που ανέδειξαν στην ηγεσία τη Φώφη Γεννηματά- σχολιάζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Αν και ομολογεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου του είναι συμπαθής, στη συνέχεια περιγράφει αυτό που ονομάζει τη χαοτική Πρωθυπουργία του εν μέσω της οικονομικής κρίσης αλλά και τους συμβιβασμούς που έκανε για να διατηρηθεί στην ηγεσία του κόμματος και καταλήγει με την ευχή ότι οι εκλογείς δεν θα τον εκλέξουν διάδοχο της Γεννηματά.

Πηγή fantomas.gr