Ιερά Σύνοδος: Προτροπή στους πιστούς για εμβολιασμό ή test πριν από την είσοδο στους ναούς! Μητροπολίτες θέτουν σε αργία ανεμβολίαστους ιερείς!

Εγκύκλιο έστειλε η Ιερά Σύνοδος καλώντας όλους τους πιστούς να τηρούν «επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού» προτρέποντας ταυτόχρονα στον εμβολιασμό και στην προσέλευση των μη εμβολιασμένων μετά τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ rapid ή μοριακού.

Επίσης τονίζει την υποχρέωση κληρικών, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με υποχρέωση των ελέγχων από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και η ΔΙΣ ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος: Σε αργία άνευ αποδοχών οι ιερείς που δεν εμβολιάζονται & Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Όποιος παπάς δεν εμβολιάζεται να πηγαίνει σπίτι του

Νωρίτερα, τόσο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, όσο και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ανακοίνωσαν με επιστολές τους αυστηρά μέτρα, που φτάνουν μέχρι και την αργία, σε βάρος ιερέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν κατά της covid-19, αλλά και απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δίνοντας διορία μίας εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σε αργία άνευ αποδοχών θέτει τους ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης που δεν εμβολιάζονται, ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Υποδοχή «Παναγίας Βηματάρισσας» στη Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ)

Όπως είπε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, “Οι ιερείς που δεν προσκομίζουν χαρτί γιατρού που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο, θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εμβολιαστούν”.

Μητροπολίτης Μυτιλήνης / Ή εμβολιάζεστε ή στο σπίτι σας χωρίς μισθό | Αυγή

Σε Εγκύκλιο ο Μητροπολίτης εντέλλεται ότι εντός μίας εβδομάδας πρέπει οι ιερείς να προβούν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού «ειδάλλως θα επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Ηδη, παπάς είναι άρρωστος εδώ στη Ζάκυνθο και ανιψιός παπά είναι άρρωστος» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

«Δεν είναι προσωπικό…»

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Χρυσόστομος στο ioniantv.gr, αναφέρθηκε στα «λόγια του Πατριάρχη μας που είπε προχθές σε μία συνέντευξη ότι το προσωπικό σου θέμα είναι δική σου υπόθεση, αλλά αν αρρωστήσεις δεν είναι προσωπικό…»

«Αφορά την οικογένειά σου, την κοινωνία, τους διπλανούς και το κράτος, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα τα νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται. Επομένως δεν είναι μια προσωπική επιλογή που μπορείς να πεις έτσι γουστάρω. Αυτό αφορά και την κοινωνία, δεν είναι προσωπικό σου θέμα» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

«Για αυτό είχα πει και στον κ. Γεραπετρίτη και στον κ. Κικίλια, ο οποίος σήμερα ευτυχώς είναι Υπουργός Τουρισμού, ότι θα πρέπει, με μια μονοκονδυλιά, όσοι μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, υποχρεωτικά να εμβολιαστούν. Τελεία και Παύλα. Εγώ προσθέτω και οι παπάδες πρώτοι και καλύτεροι! Και όποιος παπάς δεν εμβολιαστεί να πηγαίνει σπίτι του».

Η αποκάλυψη

Ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά καθώς «Δεν έχει δικαίωμα να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Αυτοί που είναι αντίθετοι το πληρώνουν…» και αποκάλυψε ότι «Ήδη, παπάς είναι άρρωστος εδώ στη Ζάκυνθο και ανιψιός παπά είναι άρρωστος. Δεν είναι προς ωφέλεια των ψυχών και των ανθρώπων που είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε».

Τα Στροφάδια και το ναυάγιο

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε επίσης στα εκκλησιαστικά μνημεία και τα Στροφάδια, κάνοντας επίθεση στη κα Κράτσα, και ενημέρωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια για το θέμα του Ναυαγίου.

Διαβάστε επίσης Διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής – Πίεση «πολέμου» στο ΕΣΥ – Στο 77% η πληρότητα στην Αθήνα

 

Πηγή fantomas.gr