Συμπλοκή με 1 νεκρό και 7 τραυματίες (οι 6 Αστυνομικοί) στο Πέραμα

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς από Αστυνομικούς στην Αττική και με την πανομοιότυπο modus operandi δραστών – Αστυνομικών, καθώς όταν ύποπτοι δεν σταμάτησαν σε σήμα ομάδας ΔΙ.ΑΣ εκτυλίχθηκε σκηνικό καταδίωξης με τους Αστυνομικούς να πυροβολούν, πάλι, σε κατοικημένη περιοχή και να σκοτώνουν τον οδηγό του οχήματος.

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο Πέραμα.

Αν και ακόμα οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, ο δράστης φέρεται να καταδιώχθηκε, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαιναν και άλλα άτομα. Στο πλαίσιο της καταδίωξης ο δράστης φέρεται να εμβόλισε μηχανές της ΔΙ.ΑΣ, με τους Αστυνομικούς να απαντούν με πυρά.

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία για το περιστατικό δίδονται μόνο από την Αστυνομία και ως εκ τούτου η ακρίβεια των γεγονότων ελέγχεται. Αυτό που παρατηρείται όμως είναι η συνάφεια του περιστατικού με άλλα όχι σε μακρινό χρόνο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. και τότε Αστυνομικοί πυροβόλησαν. Ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι Αστυνομικοί.

Όσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Σημειωτέον ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές τους δύο τελευταίους μήνες με τους Αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ σε κατοικημένες και πολυσύχναστες περιοχές. Είναι προφανές ότι η πυκνότητα των περιστατικών και οι ομοιότητες που εμφανίζουν αποτελούν ενδείξεις αλλαγής του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομίας και ενδεχόμενης αύξησης των ελέγχων. Συνδυαστικά, διαμορφώνεται η αίσθηση σκλήρυνσης της στάσης της Αστυνομίας στην χαμηλή εγκληματικότητα, στοχεύοντας ενδεχομένως να στείλει μηνύματα στο οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή fantomas.gr