Ρ. Δούρου: Οι φορείς του επιτελικού Κράτους άφησαν του πολίτες εκτεθειμένους στην κακοκαιρία (ηχητικό)

«Οι φορείς του επιτελικού Κράτους άφησαν τους πολίτες εκτεθειμένους στην κακοκαιρία που είχε προαναγγελθεί καθώς τα τελευταία δύο χρόνια, κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, καθυστερούν ή είναι στάσιμα ή έχουν ακυρωθεί» τόνισε η Ρένα Δούρου, τέως Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

«Το 2019 ως διοίκηση της Περιφέρειας αφήσαμε ενεργές συμβάσεις για τα φρεάτια και τους καθαρισμούς ρεμάτων έως τα τέλη του ΄20. Παρότι η σημερινή διοίκηση είχε όλο τον χρόνο να προχωρήσει έγκαιρα τους ανοιχτούς διαγωνισμούς, δεν το έπραξε. Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή εργολαβία για καθαρισμό των κεντρικών δρόμων του λεκανοπεδίου». Ευθύνες καταλόγισε και στην κυβέρνηση η κα Δούρου καθώς όπως είπε δεν έδωσε – αν και όφειλε από τον νόμο – πιστώσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. «Ας φύγουμε από τις παλιές λογικές όπου ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης εγκαινίαζε πλατείες και όχι αντιπλημμυρικά. Θα πρέπει να βιαστούμε όλοι αν πιστεύουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης να είναι προτεραιότητα. Παρέδωσα 163 αντιπλημμυρικά έργα και πιστώσεις μισού δις ευρώ» είπε χαρακτηριστικά η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ για την άμεση λιγνιτοποίηση, η κα Δούρου επεσήμανε ότι με κάποιο τρόπο τεχνουργεί ένα φιλοπεριβαλλοντικό περιβάλλον του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση έχει το όνομα της κακοκαιρίας «Ιανός». Πράσινο προφίλ προς τα έξω, μαύρο προφίλ προς τα μέσα. Η σημερινή κυβέρνηση ακυρώνει σημείο προς σημείο το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα για το περιβάλλον, από τους κυρωμένους δασικούς χάρτες έως τις ενεργειακές κοινότητες, παγώνει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση  με αποτέλεσμα να χάσουν την δουλειά τους χιλιάδες πολίτες. Επίσης ψήφισε έναν αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ακυρώνει το νομικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος».

Χαρακτήρισε αποτυχία την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με αφορμή και τη σημερινή συζήτηση στη βουλή ύστερα από ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είμαστε η 20η χώρα, με 55% ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών. Έχουμε ξεπεράσει σε αριθμό θυμάτων και τη Σουηδία που ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε με την επικοινωνιακή καμπάνια της ατομικής ευθύνης. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, άμεση ενίσχυση του εμβολιασμού και δημιουργία ενός στρατηγικού προγράμματος» κατέληξε η κα. Δούρου.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνέντευξη της κας Δούρου στον Βασίλη Ταλαμάγκα:

Σχετικά Αρθρα

Πηγή fantomas.gr