«Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη: Αιχμή οι εμβολιασμοί και η διαχείριση της πανδημίας (video)

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Eπίκαιρη Eρώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Το εμβόλιο δεν είναι η μόνη λύση», είπε ο κ. Τσίπρας κρίνοντας ότι οι μάσκες και οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έδωσε εικόνα χαλαρότητας. Αντίθετα ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «το εμβόλιο είναι το μεγάλο όπλο».

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κάθε επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και διερωτήθηκε «τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ»  απαντώντας στην κατηγορία του Αλέξη Τσίπρα για «επικοινωνιακό παροξυσμό».

«Μιλάτε για συγκρότηση όταν σήμερα απευθύνατε την πιο ασυγκρότητη και ασυνάρτηση ομιλία που σας έχω δει ποτέ να κάνετε. Αλήθεια, ποιος σας γράφει τις ομιλίες, η Ομάδα Αλήθειας; Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη», είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν «όπως οφείλεται στους εμβολιασμένους» και απάντησε στις αιτιάσεις Τσίπρα ότι «η Ελλάδα είναι μέσα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχει αντιμετωπίσει καλά την επιδημία».

Αντίθετα ο κ. Τσίπρας δείχνοντας παρουσίασε στατιστικά στοιχεία επιχειρηματολογώντας ότι η Ελλάδα έμεινε τελευταία στον ευρωπαϊκό νότο αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη αλλά πρώτη σε απώλειες και διασωληνωμένους.

«Πιστεύω ότι η σημερινή επίκαιρη ερώτηση καταφέρνει μέσα στις 210 λέξεις της εισαγωγής της καταφέρνει να τα χωρέσει όλα, αυθαίρετες κρίσεις και μίζερα συμπεράσματα. Μόνο ένα δεν περιέχει: σοβαρές προτάσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντικρούοντας την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «από πλευράς κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία, γιατί αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη».

Κ. Μητσοτάκης: Οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν (video)

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6,5 εκατ. συμπολίτες μας. Είναι ένα ποσοστό υψηλότερο από αυτό που οι πολίτες έλεγαν ότι θα πετυχαίναμε. Ασφαλώς ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερα δεδομένα. Είναι όμως μια συνειδητή αστοχία; Είναι κοινωνική κόπωση; Είναι θρησκευτικές ιδιαιτερότητες; Είναι όλα αυτά. Είναι όμως αποτέλεσμα και ενός κοινωνικού μετώπου που ποτέ δεν εδραιώθηκε. Η πολιτεία ίσως με λάθη αλλά πάντα με συνέπεια, υπηρέτησε το καθήκον της εδώ και δύο χρόνια. Εσείς, υπηρετήσατε το δικό σας;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός εγκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κάθε φορά που έκλειναν τα σχολεία, η αντιπολίτευση ζητούσε να ανοίξουν, και κάθε φορά που άνοιγαν η αντιπολίτευση ζητούσε να κλείσουν».

«Η πρωτοβουλία μου ας γίνει ξυπνητήρι σε μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες», τόνισε στην αρχή της ομιλίας ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ολοκληρώνοντας  είπε:

«Η στάση της αντιπολίτευσης ήταν από την πρώτη στιγμή στάση ευθύνης. Βάλαμε πλάτη, καταθέσαμε προτάσεις, συγκεκριμένες επεξεργασμένες και άμεσα εφαρμόσιμες. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι όμως υποχρέωσή μας ταυτόχρονα να κάνουμε και σκληρή κριτική απέναντι σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που αντιμετωπίζει την κατάσταση με απάθεια και λένε στους πολίτες ότι εσείς έχετε την ευθύνη, κοιτάξτε τι θα κάνετε. Σας καλώ να συνέλθετε και να πάρετε μέτρα εδώ και τώρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν σας κάνω αντιπολίτευση. Σας κάνω έκκληση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Αλ. Τσίπρας: Θρηνούμε 15.000 συμπολίτες μας και στην κυβέρνηση παίζουν κρυφτό (video)

«Τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών» συνέχισε ενώ είπε ότι η Ελλάδα είναι μακράν πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου σε εμβολιαστική κάλυψη.

«Τα ποσοστά στους νέους παραμένουν πολύ χαμηλά. Κάτι φταίει εδώ. Μήπως ήταν λάθος η στρατηγική της καμπάνιας που κάνατε;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Επομένως πέρα από την επιτάχυνση του εμβολιαστικού εγχειρήματος επιβάλεται η υοθέτηση μιας νέα υγειονομικής πρακτικής. Εκτεταμένο τεστινγκ και κατ’ οίκον φροντίδα. Γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Στοχευμένη και πειστική ενημέρωση των πολιτών. Άμεσα μέτρα έστω και τώρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με λιγότερους μαθητές τμήμα. Και τέλος, αξιοποίηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων που μπορούν να σώζουν ζωές. Μέχρι χθες το αρνιόσασταν».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Πηγή

Πηγή fantomas.gr